Nederlands Deutsch English
+31 (0)515 442898
Volop Vaarplezier bij Ottenhome HeegSloep huren in Friesland
Sloep huren
Sloep huren? Geniet van de Friese wateren!: 11

RiverCruise 22 - Ottenhome Heeg - Sloep huren
RiverCruise 22

De RiverCruise 22 is een ruime sloep met zitplaatsen voor 4 tot 5 personen. De sloep heeft een ingebouwde dieselmotor en een diepe kuip waardoor hij stabiel vaart.

Ruime en stabiele sloep voor 4 tot 5 personenGeschikt voor de Friese MerenVaarbewijs vrij

Topcraft 484 - Ottenhome Heeg - Sloep huren
Topcraft 484

De Topcraft 484 is een behendige en comfortabele sloep voor 5 personen. Deze compacte sloep is uitermate geschikt voor een dagtochtje over de wateren van Friesland.

Compacte, wendbare sloep voor 5 pers.Geschikt voor de Friese MerenVaarbewijs vrij

Topcraft Tender 605 - Ottenhome Heeg - Sloep huren
Topcraft 605 Tender

De Topcraft 605 is een ruime sloep met inboordmotor en stuurconsole. Met deze sloep vaart u ontspannen over de Friese Meren.

Ruime, wendbare sloep voor 7 personenVaarbewijs vrijGeschikt voor de Friese Meren

Consoleboot huren in Friesland - Ottenhome Heeg
Consoleboot

De consoleboot is een fijn stabiel bootje met buitenboordmotor om met een klein gezelschap de Friese meren te ontdekken.

Compacte, wendbare boot voor 4 personenGeschikt voor de Friese MerenVaarbewijs vrij

Vletje op het water
Vlet 650

De vlet 650 is een leuk bootje met klassieke diesel. Ideaal voor mooie vaartochtjes over de Friese meren met een klein gezelschap (max. 4 ps).

Compacte, wendbare vlet voor 4 personenGeschikt voor de Friese MerenVaarbewijs vrij

RiverCruise 20 - Sloep huren in Friesland - Ottenhome Heeg
RiverCruise 20

De RiverCruise 20 is een behendige en comfortabele sloep voor 4-6 personen. Deze compacte sloep is uitermate geschikt voor een dagtochtje over de kleine wateren van Friesland.

Compacte, wendbare sloep voor 4-6 personenGeschikt voor de Friese MerenVaarbewijs vrij

RiverCruise 23 - Sloep huren in Friesland - Ottenhome Heeg
RiverCruise 23

De RiverCruise 23 is een wendbare en zeewaardige sloep met een sterke motor, die over uitstekende vaareigenschappen beschikt. Met deze sloep vaart u ontspannen over de kleine en grote wateren van het Friese Meren gebied.

Ruime, wendbare sloep voor 8 - 10 personenGeschikt voor de Friese MerenVaarbewijs vrij!

RiverCruise 23 kampeersloep - sloep huren in Friesland - Ottenhome Heeg
RiverCruise 23 Kampeersloep

De RiverCruise 23 kampeersloep heeft met zijn 7,05 x 2,65 x 0,60 precies de goede afmetingen, om met vier personen gedurende de dag door Friesland te toeren en 's nachts in te overnachten. De kampeersloep beschikt over een aanrecht met koelkast, wastafel en een 2-pits spiritus kooktoestel.

Geschikt voor 4 personenVaarbewijs vrijUiterst sfeervol genieten van alle plekken op en om het water

RiverCruise 26 - Sloep huren in Friesland - Ottenhome Heeg
RiverCruise 26

Met deze sterke en zeer robuuste sloep vaart u veilig en comfortabel met uw gezelschap en geniet u van de Friese wateren. De boot beschikt over een boegschroef, waardoor het gemakkelijk is om te manoeuvreren in kleine havens en smalle grachten.

Zeer ruime en zeewaardige sloep voor 10-12 personenDiepe zit, comfortabel voor alle opvarendenVaarbewijs vrij

RiverCruise 27 Tendersloep huren in Friesland - Ottenhome Heeg
RiverCruise 27 Tender

De RiverCruise 27 Tender biedt plaats aan ruim 12 personen en is daarmee uitermate geschikt voor het varen met grotere gezelschappen. De boegschroef helpt u bij het manoeuvreren en aanmeren, waardoor ook minder ervaren schippers kunnen varen in deze sloep!

Zeer ruime sloep voor 12 personenOok bij regenachtig of koud weer comfortabel door de afsluitbare kapInclusief radio met USBVaarbewijs vrij

Stand up Paddle - SUP - Ottenhome Heeg - SUP huren
SUP – Stand Up Paddle

SUP staat voor Stand Up Paddling. Je kunt deze sport het beste omschrijven als een combinatie tussen surfen en kanoën. De sport komt oorspronkelijk uit Hawaii maar is de laatste jaren ook in Nederland ontzettend populair.

Sportief en ontspannenGoede workoutLaagdrempelig

Sloep huren? Geniet van de Friese wateren!

Genieten van een heerlijk briesje, de schittering van zonnestralen op het water en natuurlijk de prachtige natuur langs de kant. De natuur in Friesland is onlangs uitgeroepen tot mooiste van Nederland en die bekijkt u het beste vanaf het water. We laten u graag een sloep uitproberen om de provincie te ontdekken tijdens een heerlijk dagje varen. Onze jachthaven ligt midden in het Friese Merengebied, de ideale uitvalsbasis voor uw vaaruitje.

Sloep huren in Friesland

Het fijne aan het huren van een sloep in plaats van een grotere boot, is dat u gemakkelijk door de kleinere dorpen kunt varen. Sterker nog, zelfs de allerkleinste vaartjes in Friesland zijn voor u toegankelijk. Tijdens het varen ziet u gegarandeerd volop eenden, meerkoeten en kluivenduikers die gezellig met u mee dobberen. Bovendien zijn alle boten die wij verhuren erg gemakkelijk te bedienen.

Verschillende plekken om te varen

Laat de takken van de bomen over de boot gaan, terwijl u door het bos van Gaasterland vaart. Of kies juist voor de ruimte van bijvoorbeeld het Heegermeer of de Fluessen. Toch toe aan wat meer drukte of even een bezoekje brengen aan een gezellig terras? Dan kunt u aanmeren bij de Waterpoort in Sneek.

Liever gericht een route varen? Ook dat is in Friesland geen probleem. Er zijn verschillende mooie vaarroutes uitgezet die u kunt volgen. Neem even contact met ons op en wij vertellen u precies wat de mogelijkheden zijn, passend bij uw boot naar keuze en persoonlijke wensen. De Friese wateren hebben alles wat u zoekt.

Geen vaarbewijs nodig

Al onze sloepen zijn eenvoudig te bedienen en vaarbewijsvrij. Sterker nog, u mag ook wettelijk zonder vaarbewijs met onze motorboten en zeilboten varen.

Verschillende soorten

Bij Ottenhome Heeg hebben we verschillende sloepen voor de deur liggen, er is dus altijd een beschikbaar die u een dagje, weekend of zelfs volledige week kunt meenemen. Ideaal als u een vakantiehuisje in de buurt heeft. Door de grote variatie in sloepen is er voor iedereen voor zowel gezinnen van 4 personen tot groepen van groepen van 12 personen een geschikte sloep. In de kampeersloep (de naam zegt het al) kunt u zelfs overnachten. Een groot deel van de sloepen zijn van ons eigen merk RiverCruise. Deze zijn er in allerlei soorten en maten. Bijvoorbeeld:

Ondanks hun verschillen, hebben de RiverCruise-sloepen die u kunt huren één ding gemeen: ze zijn van uitmuntende kwaliteit. Hun zeer goede vaareigenschappen en comfortabele binnenruimte maken het niet verwonderlijk dat deze boten zo populair zijn. En de prachtige klassieke lijnen doen ook nog wat voor het oog.

Naast de welbekende dieselsloepen zijn er ook sloepen met een buitenboordmotor en stuurconsole. Deze compacte motorbootjes zijn zeer geschikt om met een klein gezelschap de Friese wateren te ontdekken.

Eenvoudig online te boeken

Bent u overtuigd? Bekijk dan welke sloepen en andere boten beschikbaar zijn op het moment dat u ze wilt huren. U kunt uw vaartuig naar keuze direct boeken. Onze reguliere sloepen boekt u via onze website voor een hele dag, dus van 09:00 tot 17:00 uur. De kampeersloep verhuren wij voor het gehele weekend vanaf vrijdagavond. Wilt u een sloep huren voor een halve dag of meerdere hele dagen? Neem dan contact met ons op.

Geniet van de ultieme rust die een tocht op het water biedt en kies ervoor om met een boot op pad te gaan!

Een andere boot huren?

Al sinds 1984 dragen wij onze passie voor watersport over aan een ieder die wil luisteren. Vanuit het Friese Heeg verhuren en verkopen wij verschillende boten. Zeilboten, motorboten, sloepen; u bent bij u aan het goede adres.

Twijfelt u nog welke boot de beste keuze is voor uw vaaravontuur? Neem eens een kijkje op onze pagina over boot huren of boot kopen. Wij helpen u graag aan de ultieme watersportervaring in het prachtige Friesland!

Veelgestelde vragen

Nee, u heeft bij geen enkele boot uit onze vloot een vaarbewijs nodig. Op schepen tot 15 meter mag u wettelijk zonder vaarbewijs varen.

De tijd van aanvang staat op uw contract. Dan ligt de boot voor u klaar. Soms is het, in overleg, mogelijk om eerder in te checken dan op het contract staat vermeld. Bij week- en weekendverhuur mag u de boot vrijdagavond om 18.00 uur ophalen.

Al onze schepen zijn All Risk verzekerd met een eigen risico van respectievelijk € 250,- tot € 1.000,– per schadegeval. Dit is afhankelijk van het door u gehuurde type schip. De borg voor onze schepen is derhalve ook € 250,- € 500,- €750,- of € 1.000,- De borgsom dient u vóór afvaart te voldoen. Dit kunt u op verschillende manieren regelen. · Per Ideal bij uw reservering · Per bankoverschrijving vooraf · Per pin ter plaatse Na afloop wordt de borg binnen 5 werkdagen na het inleveren van de boot teruggestort. In voorkomende gevallen kan in nader overleg een paspoort/ID-kaart of rijbewijs* als borg achtergelaten worden. *in dat geval dient u te tekenen voor het feit dat u toestemming geeft het document als borg te gebruiken.

Dit hangt af van het type boot dat u wilt huren. Voor het huren van een zeilboot heeft u wel enige zeilervaring nodig. Wij raden het u af om zonder ervaring een zeilboot te huren. Een motorboot kun u wel huren zonder ervaring. U krijgt vooraf een uitgebreide instructie van één van onze medewerkers en indien gewenst gaan zij ook een stukje met u varen. Wilt u wat langer instructie dan is het mogelijk een schipper voor een dagdeel (€ 100,-) of hele dag (€ 150,-) in te huren. Informeer naar de mogelijkheden.

Dit kunt u op verschillende manieren doen: – Telefonisch: 0515-442898 – Via E-mail: info@ottenhomeheeg.nl – Zelf, via mijnottenhomeheeg.nl

Dit betekend dat de boot niet meer beschikbaar is in de door u gewenste periode.

Nee, u krijgt de boot met een volle tank mee en dient deze bij aankomst weer vol in te leveren.

Varen met (kleine) kinderen vraagt soms om een kleine aanpassing en enige flexibiliteit maar is zeker een geschikte manier van vakantie vieren. De kinderen brengen veel tijd in de frisse lucht door en bij vrijwel alle jachthavens is een speeltuintje en/of strandje aanwezig. Bedjes kunnen gecreëerd worden d.m.v. speciale netjes of planken die de slaapplaats veilig afsluiten. Wij adviseren om kinderen aan boord altijd (zeker tijdens het varen) een zwemvest te laten dragen, ook wanneer ze al een zwemdiploma hebben.

In het hoogseizoen houden wij ons uitsluitend aan de standaard huurperiodes. In het voor- en naseizoen is het in sommige gevallen mogelijk een afwijkende huurperiode te boeken. Neem hiervoor contact met ons op, dit kan telefonisch via + 31 (0)515 442898 of per mail info@ottenhomeheeg.nl.

Ja, we bieden ook zeillessen aan via onze Zeilschool It Beaken. Voor andere watersportactiviteiten kunt u terecht op onze evenementen website.

Helaas is het niet mogelijk om een boeking kosteloos te annuleren of verplaatsen vanwege het weer. Indien het weer zodanig slecht is dat wij het onverantwoord vinden het water op te gaan, dan gaan we op zoek naar een alternatieve datum. Laat u niet te snel van de wijs brengen door de weersvoorspellingen. Deze kunnen vaak niet duidelijk weergeven van het lokale weer wordt. Neem dan ook altijd contact met ons op en laat u goed informeren. Wij hebben ervaring in het lezen van weerberichten en zijn op de hoogte van de lokale weersverwachting.

U kunt er inderdaad voor kiezen het eigen risico af te kopen. U bent dan volledig verzekerd voor schadegevallen die voortkomen uit het varen en manoeuvreren met de boot. De hoogte van het afkoop bedrag bedraagt 10% van het eigen risico van het door u gekozen schip. Let op! Bij het afkopen van het eigen risico wordt uitgegaan van goed zeemanschap en goed huisvaderschap. Wanneer men opzettelijk schade aan het schip toebrengt, wordt het eigen risico altijd in rekening gebracht. Het verliezen van fenders en landvasten, het kwijtraken van inventaris en/of het kapot varen van windex of toplicht valt niet onder het afkopen van het eigen risico. Afkoop van het eigen risico is niet mogelijk voor personen onder de leeftijd van 18 jaar.

Dat is niet voor al onze boten toegestaan. Met de Beneteau en Jeanneau zeiljachten mag u op de Waddenzee varen. Ook met de Sunhorse 25 en de Antila 26 is het toegestaan, mits u het Waddenzeepakket met vuurpijlen, hand-marifoon en waterkaart van de Waddenzee huurt. Met de motorboten is varen op het wad in basis niet toegestaan. Alleen in overleg kan hiervoor een uitzondering worden gemaakt.

Bij de meeste huurboten is een hond toegestaan. Indien u uw hond mee wilt nemen, dient u dit voorafgaande de boeking aan te geven. Daarbij worden de volgende extra schoonmaakkosten in rekening gebracht:

  • Voor onze zeil- en motorjachten € 100,- extra schoonmaakkosten
  • Voor de kampeersloep €50,- extra schoonmaakkosten
  • Voor de Foxen en sloepen €25,- extra schoonmaakkosten
  • Voor de Polyvalken zijn er geen extra schoonmaakkosten

Schoonmaakkosten

Voor de grotere zeiljachten en motorboten rekenen wij schoonmaakkosten. Hoeveel dit is hangt af van het type boot. Dit kan variëren van € 50,- tot € 75,- per boot. Brandstof Het dieselverbruik van de grotere zeiljachten en motorboten is voor rekening van de huurder. U krijgt de boot met een volle tank mee en dient deze bij aankomst weer vol in te leveren.

Brandstof

Wij kunnen de boot ook op onze jachthaven voor u voltanken, de prijs per liter wordt per week bepaald aan de hand van de adviesprijs van de leverancier. Wij gebruiken bacterievrije diesel, waardoor de prijs in vergelijking met standaard diesel een stuk hoger is.

Bruggen- en havengeld

De meeste bruggen in de gemeente ZWF zijn gratis, maar soms wordt er ook brug- of sluisgeld gevraagd. Zorg er daarom voor dat u altijd wat losgeld bij u heeft. Daarnaast betaald u per overnachting nog havengeld. Hoeveel dit is afhankelijk van de plek waar u gaat overnachten.

Op de terreinen naast de jachthaven kunt u uw auto gratis parkeren gedurende uw vaarvakantie. Op de jachthaven zelf mag u uw auto in- en uitladen, daarna graag uw auto elders op het terrein parkeren.

Het kan voorkomen dat er tijdens het varen iets kapot gaat. In dat geval kunt u direct contact met ons opnemen via +31 (0) 515 442 898 zodat we een passende oplossing kunnen bieden.

Wij helpen u graag bij het uitstippelen van een leuke, voor uw huurperiode geschikte vaarroute. In de boot ligt een informatiemap met daarin leuke vaarroutes. Onze medewerkers kunnen u echter ook prima adviseren. Wilt u thuis alvast voorbereidingen treffen dan kun u ook een aantal routes op onze website vinden: vaarroutes

Mooi zeilweer? Huur direct een boot naar keuze!