Nederlands Deutsch English
+31 (0)515 442898
Volop Vaarplezier bij Ottenhome HeegSloep huren in Friesland
Sloep huren
Genieten van de Friese wateren? Huur een sloep!: 10

Topcraft 605 Tender

De Topcraft 605 is een ruime sloep met inboordmotor en stuurconsole. Met deze sloep vaart u ontspannen over de Friese Meren.

Ruime, wendbare sloep voor 7 personenVaarbewijs vrijGeschikt voor de Friese Meren

SUP – Stand Up Paddle

SUP staat voor Stand Up Paddling. Je kunt deze sport het beste omschrijven als een combinatie tussen surfen en kanoën. De sport komt oorspronkelijk uit Hawaii maar is de laatste jaren ook in Nederland ontzettend populair.

Sportief en ontspannenGoede workoutLaagdrempelig

RiverCruise 23 - Sloep huren in Friesland - Ottenhome Heeg
RiverCruise 23

De RiverCruise 23 is een wendbare en zeewaardige sloep met een sterke motor, die over uitstekende vaareigenschappen beschikt. Met deze sloep vaart u ontspannen over de kleine en grote wateren van het Friese Meren gebied.

Ruime, wendbare sloep voor 8 - 10 personenGeschikt voor de Friese MerenVaarbewijs vrij!

RiverCruise 23 kampeersloep - sloep huren in Friesland - Ottenhome Heeg
RiverCruise 23 Kampeersloep

De RiverCruise 23 kampeersloep heeft met zijn 7,05 x 2,65 x 0,60 precies de goede afmetingen, om met vier personen gedurende de dag door Friesland te toeren en 's nachts in te overnachten. De kampeersloep beschikt over een aanrecht met koelkast, wastafel en een 2-pits spiritus kooktoestel.

Geschikt voor 4 personenVaarbewijs vrijUiterst sfeervol genieten van alle plekken op en om het water

RiverCruise 26 - Sloep huren in Friesland - Ottenhome Heeg
RiverCruise 26

Met deze sterke en zeer robuuste sloep vaart u veilig en comfortabel met uw gezelschap en geniet u van de Friese wateren. De boot beschikt over een boegschroef, waardoor het gemakkelijk is om te manoeuvreren in kleine havens en smalle grachten.

Zeer ruime en zeewaardige sloep voor 10-12 personenDiepe zit, comfortabel voor alle opvarendenVaarbewijs vrij

Vletje op het water
Vlet 650

De vlet 650 is een leuk bootje met klassieke diesel. Ideaal voor mooie vaartochtjes over de Friese meren met een klein gezelschap (max. 4 ps).

Compacte, wendbare vlet voor 4 personenGeschikt voor de Friese MerenVaarbewijs vrij

Topcraft 484

De Topcraft 484 is een behendige en comfortabele sloep voor 5 personen. Deze compacte sloep is uitermate geschikt voor een dagtochtje over de wateren van Friesland.

Compacte, wendbare sloep voor 5 pers.Geschikt voor de Friese MerenVaarbewijs vrij

RiverCruise 20 - Sloep huren in Friesland - Ottenhome Heeg
RiverCruise 20

De RiverCruise 20 is een behendige en comfortabele sloep voor 4-6 personen. Deze compacte sloep is uitermate geschikt voor een dagtochtje over de kleine wateren van Friesland.

Compacte, wendbare sloep voor 4-6 personenGeschikt voor de Friese MerenVaarbewijs vrij

Consoleboot huren in Friesland - Ottenhome Heeg
Consoleboot

De consoleboot is een fijn stabiel bootje met buitenboordmotor om met een klein gezelschap de Friese meren te ontdekken.

Compacte, wendbare boot voor 4 personenGeschikt voor de Friese MerenVaarbewijs vrij

RiverCruise 27 Tendersloep huren in Friesland - Ottenhome Heeg
RiverCruise 27 Tender

De RiverCruise 27 Tender biedt plaats aan ruim 12 personen en is daarmee uitermate geschikt voor het varen met grotere gezelschappen. De boegschroef helpt u bij het manoeuvreren en aanmeren, waardoor ook minder ervaren schippers kunnen varen in deze sloep!

Zeer ruime sloep voor 12 personenOok bij regenachtig of koud weer comfortabel door de afsluitbare kapInclusief radio met USBVaarbewijs vrij

Genieten van de Friese wateren? Huur een sloep!

Genieten van een heerlijk briesje, de schittering van zonnestralen op het water en natuurlijk de prachtige natuur langs de kant. De natuur in Friesland is onlangs uitgeroepen tot mooiste van Nederland en die bekijkt u het beste vanaf het water. We laten u graag een sloep uitproberen om de provincie te ontdekken tijdens een heerlijk dagje varen. Onze jachthaven ligt midden in het Friese Merengebied, de ideale uitvalsbasis voor uw vaaruitje.

Sloep huren in Friesland

Het fijne aan het huren van een sloep in plaats van een grotere boot, is dat u gemakkelijk door de kleinere dorpen kunt varen. Sterker nog, zelfs de allerkleinste vaartjes in Friesland zijn voor u toegankelijk. Tijdens het varen ziet u gegarandeerd volop eenden, meerkoeten en kluivenduikers die gezellig met u mee dobberen. Bovendien zijn alle boten die wij verhuren erg gemakkelijk te bedienen.

Verschillende plekken om te varen

Laat de takken van de bomen over de boot gaan, terwijl u door het bos van Gaasterland vaart. Of kies juist voor de ruimte van bijvoorbeeld het Heegermeer of de Fluessen. Toch toe aan wat meer drukte of even een bezoekje brengen aan een gezellig terras? Dan kunt u aanmeren bij de Waterpoort in Sneek.

Liever gericht een route varen? Ook dat is in Friesland geen probleem. Er zijn verschillende mooie vaarroutes uitgezet die u kunt volgen. Neem even contact met ons op en wij vertellen u precies wat de mogelijkheden zijn, passend bij uw boot naar keuze en persoonlijke wensen. De Friese wateren hebben alles wat u zoekt.

Geen vaarbewijs nodig

Al onze sloepen zijn eenvoudig te bedienen en vaarbewijsvrij. Sterker nog, u mag ook wettelijk zonder vaarbewijs met onze motorboten en zeilboten varen.

Verschillende soorten

Bij Ottenhome Heeg hebben we verschillende sloepen voor de deur liggen, er is dus altijd een beschikbaar die u een dagje, weekend of zelfs volledige week kunt meenemen. Ideaal als u een vakantiehuisje in de buurt heeft. Gemiddeld biedt de sloep plek voor zo’n 8 tot 12 personen. In de kampeersloep (de naam zegt het al) kunt u zelfs overnachten. Het zijn allemaal RiverCruise-sloepen van uitstekende kwaliteit, in allerlei soorten en maten. Bijvoorbeeld:

Ondanks hun verschillen, hebben de RiverCruise-sloepen die u kunt huren één ding gemeen: ze zijn van uitmuntende kwaliteit. Hun zeer goede vaareigenschappen en comfortabele binnenruimte maken het niet verwonderlijk dat deze boten zo populair zijn. En de prachtige klassieke lijnen doen ook nog wat voor het oog.

Eenvoudig online te boeken

Bent u overtuigd? Bekijk dan welke sloepen en andere boten beschikbaar zijn op het moment dat u ze wilt huren. U kunt uw vaartuig naar keuze direct boeken. Onze reguliere sloepen boekt u via onze website voor een hele dag, dus van 09:00 tot 17:00 uur. De kampeersloep verhuren wij voor het gehele weekend vanaf vrijdagavond. Wilt u een sloep huren voor een halve dag of meerdere hele dagen? Neem dan contact met ons op.

Geniet van de ultieme rust die een tocht op het water biedt en kies ervoor om met een boot op pad te gaan!

Een andere boot huren?
Al sinds 1984 dragen wij onze passie voor watersport over aan een ieder die wil luisteren. Vanuit het Friese Heeg verhuren en verkopen wij verschillende boten. Zeilboten, motorboten, sloepen; u bent bij u aan het goede adres.

Twijfelt u nog welke boot de beste keuze is voor uw vaaravontuur? Neem eens een kijkje op onze pagina over boot huren of boot kopen. Wij helpen u graag aan de ultieme watersportervaring in het prachtige Friesland!

Mooi zeilweer? Huur direct een boot naar keuze!