Nederlands Deutsch English
+31 (0)515 442898
Volop Vaarplezier bij Ottenhome HeegMotorboot huren in Friesland
Motorboot huren
Gemakkelijk een motorboot of motorjacht huren in Friesland: 16

Vri-Jon Contessa 1200 – Samba

Ruim motorjacht voor een gezelschap van 4 tot 6 personen. Erg mooi onderhouden interieur. Het schip is erg behendig door zijn boeg- en hekschroef.

Ideaal voor groot gezelschapRuime huttenBijzonder mooi interieurVaarbewijs vrij

Motorboot huren - Linssen Grand Sturdy 410 Gold - Ottenhome Heeg
Linssen Grand Sturdy 410 Gold

Dit goed onderhouden en ruimtelijk ingedeelde motorjacht is zeer geschikt voor lange vaartochten. Dit jacht beschikt over een luxe en ruime eigenaars hut met douche en toilet en een mooie gastenhut met eigen toilet. Daardoor leent dit schip zich uitstekend voor een verblijf met 2 echtparen of een gezin met kinderen.

Boeg- en hekschroefCentrale verwarmingGeneratorVaarbewijs vrij

Motorboot huren - Linssen 34.9 Grand Sturdy - Ottenhome Heeg
Linssen 34.9 Grand Sturdy AC

Dit goed onderhouden en ruimtelijk ingedeelde motorjacht is zeer geschikt voor lange vaartochten. Het jacht beschikt over twee riante hutten met en-suite badkamer. Daardoor leent dit schip zich uitstekend voor een verblijf met 2 echtparen of een gezin met kinderen.

Royaal vakantieschip met opvallend veel opbergruimteMet airconditioning voor de warme dagenVaarbewijs vrij

Motorboot huren - Barkas 1100 C - Ottenhome Heeg
Barkas 1100 C

Dit schip beschikt over meer dan uitstekende vaareigenschappen en een zeer goed overzicht voor de kapitein. Deze motorboot is uitermate geschikt voor lange vaartochten in binnen-en buitenland.

Uitstekende vaareigenschappenVaarbewijs vrijGeschikt voor Friese Meren & IJsselmeer

Linssen Dutch Sturdy - Motorboot huren in Friesland - Ottenhome Heeg
Linssen 380 Dutch Sturdy AC

Dit mooi uitgeruste en ruimtelijk ingedeelde motorjacht nodigt uit voor lange vaartochten. Dit jacht beschikt over een luxe en ruime eigenaarshut met douche en toilet en een mooie gastenhut met eigen toilet. Daardoor leent dit schip zich uitstekend voor een verblijf met 2 echtparen of een gezin met kinderen.

Zeer ruim vakantieschipBinnen- en buitenstuurstandVaarbewijs vrij

Harderwijkkruiser - Motorboot huren - Ottenhome Heeg
Harderwijkkruiser 10.50 AK

Heerlijke gezinsboot met ruime achterkajuit. De Harderwijkkruiser 10.50 AK leent zich uitstekend voor mooie tochten over de Friese Meren. Met 4 vaste slaapplaatsen en 2 variabele slaapplaatsen is er ruimte genoeg voor het hele gezin.

Ruime achterkajuit met 2 slaapplaatsenOverdekte stuurhut met groot schuifdakVaarbewijs vrij

Motorboot huren Friesland - Klompmaker Kotter - Ottenhome Heeg verhuur
Klompmaker Kotter 1240

Dit sfeervol uitgeruste en ruimtelijk ingedeelde motorjacht nodigt uit voor lange vaartochten. Dit jacht beschikt over drie hutten, twee douches n twee toiletten. Daardoor leent dit schip zich uitstekend voor een verblijf met 2 echtparen of een gezin met kinderen.

Zeer ruim vakantieschip met drie huttenGrote cabriotent over het gehele achterdek, incl. verwarmingVaarbewijs vrij

Valk Kruiser motorboot vaart in kanaal in Friesland
Valk Kruiser 1200 AK

Royaal schip voor 6 personen met een bijzonder grote, door een kuiptent volledig af te sluiten, achterkajuit. De Valk Kruiser 1200 leent zich uitstekend voor de verdere tochten over de Friese Meren of het IJsselmeer. Doordat het schip over zowel een binnen- als buitenstuurstand beschikt, is het met ieder weertype prima vertoeven.

Zeer ruim achterdekBinnen- en buitenstuurstandVaarbewijs vrij

Oostvaarder Kotter - Motorboot huren - Ottenhome Heeg 2
Oostvaarder Kotter 10.90 OK

Een uiterst fijn vakantie schip, een mooie traditionele lijn, perfecte vaareigenschappen en alle comfort wat je je kunt wensen. Deze motorboot nodigt uit voor lange vaartochten in binnen- en buitenland.

Binnen- en buiten besturingVaarbewijs vrijGeschikt voor Friese Meren & IJsselmeerGeheel gerefit in 2016

Oostvaarder Kotter 9.50 OK - Motorboot huren - Ottenhome Heeg
Oostvaarder Kotter 9.50 OK

Een klassiek maar toch ook stoer vakantieschip om heerlijk samen vaartochten te maken.

Lage doorvaarthoogteVaarbewijs vrijGeschikt voor Friese Meren en IJsselmeer

RiverCruise 31 Cabrio WS - Motorboot huren in Friesland - Ottenhome Heeg 2
RiverCruise 31 Cabrio

De RiverCruise 31 Cabrio combineert het comfort en de vaareigenschappen van een luxe jacht met de mogelijkheden van een stoere sloep. Verblijfsgemak en slaapplaats voor 2 tot 4 personen.

Zeer lage doorvaarthoogte: 2,40 meterVaarbewijs vrij!Geschikt voor de Friese Meren & IJsselmeer

RiverCruise 35 - Motorboot huren - Ottenhome Heeg
RiverCruise 35

Met een lengte van 10.60 meter en breedte van 3.75 meter beschikt de RiverCruise 35 over voldoende ruimte en bewegingsvrijheid voor 5 personen. Het interieur is zeer ruim comfortabel, luxe ingericht en van alle gemakken voorzien. een sportief en stijlvol motorjacht voor het hele gezin!

Alle comfort aan boordDouche, elektrische toilet & een complete keuken met magnetron en koelkast!Vaarbewijs vrijGeschikt voor Friese Meren & IJsselmeer.

RiverCruise 35 Cabin Launch - Motorboot huren in Friesland - Ottenhome Heeg 1
RiverCruise 35 Cabin Launch

Houdt u van varen in stijl en wilt u gezien worden op het water? Huur dan de RiverCruise 35 Cabin Launch! Uiterst comfortabel, goed varend en vooral heel veel stijl!

Stijlvol, klassiek én vaarbewijs vrijRuim zonnedek en zwemplateauGeschikt voor Friese Meren & IJsselmeer

Linssen Grand Sturdy motorboot vaart door het kanaal
Linssen Grand Sturdy 29.9 Sedan

Met dit prachtige schip vaart u langs de mooiste waterwegen naar de meest geliefde dorpjes van Friesland. Met een doorvaarthoogte van slechts 2,50 m. komt u overal. Verblijfscomfort en slaapplaats voor 2 tot 4 personen.

Lage doorvaarthoogte: 2,50 meterBoeg- en hekschroefVaarbewijs vrijGeschikt voor de Friese Meren & IJsselmeer

MotorMotorjacht huren in Friesland - Reline 1150 - Ottenhome Heegboot Re-Line 1150 van buiten
Re-Line 1150

Klassiek schip met een first-class captains cabin. Geniet van het stijlvolle interieur en de mooie materialen en afwerking.
Ideaal voor twee echtparen of een gezin met kinderen. Natuurlijk met alle denkbare techniek en comfort.

Stijlvol en luxe interieur Ruim schip voor het hele gezin Vaarbewijs vrijIdeaal voor de langere vaarvakantie

Luxe motorboot huren in Friesland - Ottenhome Heeg
Vri-Jon Contessa 1200 – Sunrise

Royaal schip voor vier tot zes personen, met een echte first-class captains cabin. Bijzonder mooi interieur. Met hydraulische boeg- en hekschroef.

Stijlvol en luxe interieurZeer ruime huttenIdeaal voor de langere vaarvakantieVaarbewijs vrij

Gemakkelijk een motorboot of motorjacht huren in Friesland

Friesland staat bekend om zijn waterrijke omgeving. Dit geeft de mogelijkheid om met een motorboot veel pittoreske Friese plaatsen te bezoeken. Of om gewoon vanaf het water te genieten van de prachtige omgeving, die de provincie te bieden heeft. De motorjachten van Ottenhome Heeg zijn eenvoudig te bedienen en hebben een comfortabele inrichting. Ideaal voor een boottocht! 

Hieronder vindt u alvast wat handige informatie die van pas kan komen voor het maken van een keuze om een luxe motorjacht te huren.

Geen vaarbewijs nodig

Normaal hebt u bij het vinden van een geschikte boot een vaarbewijs nodig, maar wij maken het u een stuk makkelijker. Alle motorboten en motorjachten uit onze vloot kunt u huren zonder vaarbewijs. Ook wanneer u geen of weinig ervaring heeft met het besturen van een motorboot of -jacht, kunt u gewoon bij ons huren. U krijgt vooraf een instructie van één van onze medewerkers. En mocht het nodig zijn, dan is er ook ruimte om een stukje samen te varen. Wilt u liever niet varen? Het is ook mogelijk om een schipper in te huren voor een dag voor 150,- of dagdeel voor € 100,-. 

Vaarroutes

We helpen u graag met het vinden van een perfecte bestemming. Vanuit onze haven in Heeg vaart u gemakkelijk naar Woudsend, Langweer, Terherne, Joure of Sneek. Voor langere vaarvakanties kunt u ook meer richting het Noorden van Friesland varen. Met onze boten kunt u vrijwel overal in Friesland aanleggen. We hebben een aantal mooie routes voor u uitgestippeld, langs de mooiste plekjes en vaartjes van het Noorden. Mooie voorbeelden van geliefde vaarwateren zijn het Heegermeer, IJsselmeer, Pikmeer en de Langweerder Wielen. Hier heerst veel rust en ruimte. Doordat onze motorboten zeer gemakkelijk te besturen zijn, kunt u gemakkelijk in het centrum van Friese dorpjes komen. Zo bent u verzekerd van een onvergetelijke vaarvakantie. 

Flexibele huurperiode

De motorboten van Ottenhome Heeg zijn te huur voor een weekend, midweek, week of meerdere weken. Hoelang u ook weg wilt, onze boten zijn van alle gemakken voorzien. Vind de motorboot die bij u past in ons overzicht. U kunt ervoor kiezen om met de boot door Friesland te varen en aan boord te slapen. Of u kunt overnachten aan vaste wal. Daar vindt u veel gezellige hotels, vakantieparken en bed-and-breakfasts. Daarnaast zijn er  Friesland zijn veel restaurants te vinden, ook aan het water. Hier kunt u profiteren van een breed aanbod en genieten van een heerlijke lunch, borrel of diner.

Perfecte locatie om een motorboot te huren in Friesland 

Onze motorboten zijn uiterst geschikt voor een dagvaart. Maar voor ook een langere watersportvakantie zijn er verschillende modellen beschikbaar. Maar liefst vijftien verschillende soort boten!

Onze jachthaven is gelegen aan het Heegermeer, waardoor u zich meteen in het hart van de watersport bevindt. Daarnaast is het eenvoudig om uit te varen vanaf onze haven waardoor u rustig kunt wennen aan uw boot. 

Vijftien modellen

Voor een langere tocht kunt u kiezen voor een boot met meer comfort. Bijvoorbeeld onze Linssen Grand Sturdy 410 Gold. Dit jacht beschikt over een luxe en ruime eigenaarshut met douche en toilet én een mooie gastenhut met eigen toilet. Of kies ons royale vakantieschip, de Linssen 34.9 Grand Sturdy. Dit vakantiejacht heeft airconditioning, ideaal tegen de warmte in het hoogseizoen! Onze Harderwijkkruiser 10.50 AK leent zich uitstekend voor gezinnen. Deze ruime boot heeft zes slaapplaatsen en een royale, compleet af te sluiten kajuit. Vaart u graag in stijl over de Friese Meren? Dan is de RiverCruise 35 Cabin Launch een uitstekende match. Dit jacht is door zijn grote zonnedek perfect voor de zomer. Dat niet alleen: hij ziet er ook nog eens heel stijlvol uit!

Over Ottenhome Heeg  

Al sinds 1984 is Ottenhome Heeg het adres voor watersportliefhebbers, en die passie geven we graag door. Vanuit onze centrale haven in Heeg vaart u zo het Heegermeer op. Heeg is een echt watersportdorp, en u vindt er allerlei soorten recreatie. Ook zijn in het dorp meerdere zeilscholen, jachthavens en scheepswerven gevestigd. 

Parkeren

Als u een motorboot- of jacht bij ons huurt, kunt u gratis parkeren op het terrein naast de jachthaven. Daar kunt u uw auto ook uitladen.

Leuke evenementen 

Er is veel te beleven in het hoogseizoen. Zo is er in Sneek bijvoorbeeld de Sneekweek. Dit is een watersportevenement dat georganiseerd wordt door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek. Inmiddels is de Sneekweek al langer dan één week en zijn er een kermis en verschillende podia met artiesten. Ook is er elk jaar skûtsjesilen. Tijdens het kampioenschap skûtsjesilen strijden veertien oude platbodems op de Friese wateren om het kampioenschap. En er is nog veel meer te beleven! Zo zijn er in Friesland veel leuke steden en dorpjes te bezoeken. Leg bijvoorbeeld met een motorboot de Elfstedentocht af. 

Relaxen 

Zowel aan het water als in dorpjes vindt u veel horecagelegenheden. Of doe eens gek en geniet van een  een saunabezoek in een van de verschillende wellnesscentrums die Friesland rijk is en stap uitgerust terug aan boord van uw motorjacht. 

Varen met kinderen 

Veiligheid staat altijd voorop! Zorg ervoor dat kinderen zonder zwemdiploma een zwemvest dragen. Deze kunt u bij ons huren. Daarnaast is het handig om een vaste plaats voor de kinderen af te spreken wanneer de volwassenen even moet opletten. Bijvoorbeeld bij een sluis, brug of bij het aanleggen. In Friesland zijn een aantal jachthavens heel geschikt zijn voor kinderen. Vaak is er een speeltuin en bij sommige zit zelfs een zwembad. En wanneer het weer een beetje tegenzit, is er ook genoeg te doen met kinderen. Denk aan een kinderboerderij, speelbos, dierentuin, zwembad, waterskibaan, en natuurlijk het Kameleondorp. Bij droog weer en met iets oudere kinderen kunt u ook een sup huren. 

Cultuur 

In 2018 was onze hoofdstad Leeuwarden, Culturele Hoofdstad. En da’s niet gek. Wie in Friesland komt, kan niet om de cultuur heen. De eigen taal, typische lekkernijen als de Friese oranjekoek en sûkerbôle, en natuurlijk de Elfstedentocht – iedereen heeft er wel eens van gehoord. Tijd om ze echt te leren kennen! En omdat de meeste Friese dorpen en steden aan het water liggen, kunt u gemakkelijk aanleggen om een hotspot te bezoeken.

Contact

Verliefd geworden op Friesland? Ontdek het zelf met een van onze boten! Heeft u vragen? Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen, of neem contact met ons op via +31 (0) 515 – 44 28 98. Kiest u liever voor een andere boot in Friesland? Bekijk ook onze sloepen en zeilboten.

Mooi zeilweer? Huur direct een boot naar keuze!