Nederlands Deutsch English
+31 (0)515 442898
Ottenhome HeegOver ons

Over ons

Ottenhome Heeg

Bij Ottenhome Heeg delen we met enthousiasme onze liefde voor watersport met anderen. Gevestigd in het schilderachtige watersportdorp Heeg, Friesland, bieden wij al sinds 1984 een prachtige selectie motor- en zeilboten te huur en te koop aan. Onze passie voor watersport komt tot uiting in ons aanbod en in de evenementen die wij organiseren, waarbij de watersport altijd centraal staat. Elke dag zetten wij ons met veel plezier in voor onze gasten, wat resulteert in een trouwe klantenkring die telkens weer bij ons terugkomt.

Missie van Ottenhome Heeg

Bij Ottenhome Heeg koesteren we een passie voor watersport en zeilen. Onze missie is simpel maar krachtig: we willen deze liefde voor de wateren van Friesland delen en overdragen op anderen. Door hoogwaardige zeilervaringen en watersportactiviteiten aan te bieden, willen we mensen inspireren en aanmoedigen om de schoonheid van het water en de vreugde van het zeilen te ontdekken. Onze missie gaat verder dan alleen het aanbieden van boten en zeillessen. We streven ernaar om een gemeenschap van watersportliefhebbers te creëren, waarin mensen samenkomen, avonturen beleven en blijvende herinneringen maken. We willen een omgeving bieden waarin iedereen, van beginners tot ervaren zeilers zicht thuis voelen.

Daarnaast hechten we waarde aan gastvrijheid, veiligheid en duurzaamheid. We strever ernaar om onze gasten een warm welkom te heten, een veilige omgeving te bieden om te leren en te genieten. Onze missie is om een plek te zijn waar mensen de wonderen van de watersport kunnen ervaren, nieuwe vaardigheden kunnen leren en bovenal, een onvergetelijke tijd kunnen hebben op het water.

Visie van Ottenhome Heeg

Onze visie bij Ottenhome Heeg draait om het bieden van een unieke en onvergetelijke watersportervaring aan onze klanten. We geloven sterk in het belang van kwaliteit en streven ernaar om altijd de hoogste kwaliteit te leveren in onze diensten en service. We werken alleen met betrouwbare en goed onderhouden boten en andere watersportuitrusting. We streven er ook naar een inspirerende en gastvrije omgeving te creëren voor onze klanten. We willen dat mensen zich welkom voelen en geïnspireerd raken door de schoonheid van het water en de omgeving.

Kortom, onze visie draait om het bieden van kwaliteit en gastvrijheid. We willen mensen laten genieten van de prachtige Friese wateren en hen een onvergetelijke watersportervaring bezorgen.

Het begin van Ottenhome Heeg

In het jaar 1984 begon het avontuur voor Kees Alberts, de bevlogen oprichter en eigenaar van Ottenhome Heeg. Hij kreeg kans om de verhuuractiviteiten van Ottenhome Loosdrecht in Friesland  over te nemen en zijn eigen watersportdroom waar te maken. Vastbesloten om de rijke traditie voort te zetten, behield hij de vertrouwde naam Ottenhome met de toevoeging Heeg. Deze naam was immers al jarenlang een begrip in het bruisende watersport- en zeilwereldje.

Met onverminderd enthousiasme zette Kees Alberts zich in, en onder zijn beheer bleven de geliefde BM’ers behouden. Duizenden kinderen, studentengroepen en verenigingen maakten kennis met de magie van zeilen, terwijl talloze avonturiers een onvergetelijke zeilvakantie beleefden op de betoverende Friese Meren. Ottenhome Heeg werd een plek waar dromen uitkwamen en waar mensen van alle leeftijden de pure vreugde van de zeilsport ontdekten.

De geboorte van de Polyvalk, zeilplezier voor iedereen

Sinds 1985 heeft Ottenhome Heeg een indrukwekkende groei doorgemaakt in de bruisende watersportsector. Deze periode markeerde het begin van een bloeiende tijd waarin Ottenhome Heeg zich specialiseerde in de bouw en verhuur van diverse bootmodellen. De beroemde Polyvalk, die de houten BM’er opvolgde, werd een ware sensatie. Bijna 4000 van deze prachtige vaartuigen zijn gebouwd, waarvan een aanzienlijk deel hun oorsprong vond bij Ottenhome Heeg.

Een eigen jachthaven

In de jaren ’90 breidde Ottenhome Heeg haar horizon uit met de introductie van een eigen jachthaven, geavanceerde werkplaatsen en ruime hallen voor bootopslag. Vandaag de dag beslaat Watersportcentrum Ottenhome Heeg maar liefst 6,5 hectare puur watersportplezier. Onze locatie, gelegen bij het betoverende Heegermeer en het pittoreske dorp Heeg, vormt het hart van het Friese Meren gebied.

Voldoen aan nieuwe behoeften van watersportliefhebbers

Vanaf het jaar 2001 heeft Ottenhome Heeg haar aanbod verder uitgebreid om te voldoen aan de evoluerende wensen van watersportliefhebbers. De eerste aanzet hiermee is gegeven door te beginnen de bouw en verhuur van de FOX 22. Een heel praktisch, sportief en degelijk gebouwd kajuitzeiljachtje, vanaf de start een groot succes. 2 jaar later zijn daar 3 stuks Sunhorse 25 zeiljachten aan toegevoegd. Een ideaal kajuitzeiljacht van 8 meter lengte, heel praktisch ingerichte en ideaal om de Friese Wateren/IJsselmeer/Waddenzee mee te verkennen.

Vanaf 2005 is er een volledig nieuwe activiteit aan de verhuur toegevoegd, namelijk de verhuur van luxe sloepen en stalen motorboten onder de merknaam RiverCruise. De RiverCruise-bootlijn sloot perfect aan bij onze vaste klanten, die door het ouder worden heel graag op een wat meer comfortabele manier op het water wilden zijn. Door uitvoerige promotie op beurzen in heel Europa gecombineerd een volledige nieuwe website in Nederlands/Duits/Engels wist Ottenhome Heeg ook vele nieuwe enthousiaste klanten te bereiken, die samen met de oude vaste klantenkring zorgden voor een forse doorgroei van Ottenhome Heeg.

Ottenhome Heeg Events BV

In het jaar 2009 werd Ottenhome Heeg Events BV geboren, een bruisend bedrijf met het zeilcafé als eigen thuishaven. Wat begon als een passie voor bedrijfszeildagen, waterportuitjes en zeilevenementen, groeide uit tot een stroom van activiteiten. De vraag naar onze evenementen werd steeds groter dat we besloten een aparte onderneming op te zetten om aan al die wensen te kunnen voldoen: Ottenhome Heeg Events BV, waar creativiteit en avontuur samenkomen.

Uitbreiding Management Ottenhome Heeg

Ter versterking van het management zijn vanaf 2011 Johan Potma (technisch directeur) en Jan IJben (commercieel directeur) toegevoegd aan de directie van Ottenhome Heeg waarbij Kees Alberts actief is als algemeen directeur.

Start verhuurtak Beneteau Zeiljachten

In 2011 begon Ottenhome Heeg aan een opwindend avontuur: de uitbreiding van de huurvloot met maar liefst 5 prachtige Beneteau zeiljachten. Met trots voegde we 3 type Beneteau First 25.7 en 2 type Beneteau Oceanis 34 jachten toe aan onze collectie. Het bleek een schot in de roos te zijn, want onze gasten waren razend enthousiast. Het succes liet niet lang op zich wachten, en al snel breidden we onze vloot verder uit. Op dit moment beschikken wij over maar liefst 12 schitterende Beneteau zeiljachten, klaar om zeilliefhebbers te betoveren met onvergetelijke avonturen op het water.

Overname Zeilschool It Beaken

In 2014 namen wij Zeilschool It Beaken onder onze vleugels. Gedreven door onze liefde en passie voor zeilen en het verlangen om jongeren te enthousiasmeren voor deze sport, hebben we onszelf ten doel gesteld om hen een onvergetelijke zeilvakantie te bieden.  Hier draait het niet alleen om het aanleren van vaardigheden, maar ook om het kweken van liefde en respect voor het betoverende Friese waterlandschap.

Bij Zeilschool It Beaken draait het niet alleen om het leren zeilen; het is een plek waar vriendschappen ontstaan, avonturen worden beleefd en dromen werkelijkheid worden. Door jongeren enthousiast te maken voor het zeilen, hopen we hen later weer terug te zien in het mooie Friesland voor de watersport.

Hotelschip It Beaken

In 2017 verwelkomde Ottenhome Heeg een Hotelschip in zijn vloot! Na een jaar van renovaties en opknapbeurten is dit schip omgetoverd tot de perfecte verblijfslocatie voor scholen, bedrijven en vrienden- en familiegroepen. Bovendien dient het schip sinds 2018 als het gezellige onderkomen voor de zeilschool. Tijdens de zomervakantie wordt er elke week een te gek zeilkamp georganiseerd. Naast het dienen als onderkomen voor onze zeilschool, fungeert het Hotelschip ook als groepsaccommodatie voor andere gezelschappen. We bieden deze gasten een praktische en comfortabele verblijfsplaats, waar ze kunnen genieten van alles wat de accommodatie te bieden heeft.

Zeilschool de Grote Potten overgenomen door Ottenhome Heeg

In het jaar 2020 breidden we onze zeilschool uit naar Sneek, waar we een gloednieuwe vestiging openden. Hier bieden we een scala aan zeilmogelijkheden, waaronder 3-daagse zeilcursussen, zeilclinics en privélessen. Onze zeilschool bevindt zich op het terrein van RCN de Potten, een bungalowpark met camping direct aan het Sneekermeer. Onze vloot bestaat ui een diverse selectie boten, waaronder Optimisten, Laser Pico’s, Laerlings, Polyvalken en kleine motorbootjes voor de instructeurs. Hier kunnen zeilliefhebbers van alle niveaus hun passie voor de sport ontdekken en verder ontwikkelen.

Start locatie Waterherberg It Beaken

In 2021 waren wij in de gelegenheid om samen met een drietal investeerders de prachtige locatie van Waterherberg It Beaken, de bakermat en oorspronkelijke thuisbasis van onze Zeilschool It Beaken over te nemen.

Met behoud van het historische karakter zijn inmiddels heel veel zaken vernieuwd en aangepast zoals het prachtig gelegen restaurant en 2 goed uitgeruste groepsaccommodaties. Als klap op de vuurpijl is het voormalige sportterrein omgebouwd tot een klein luxe vakantiepark met 13 glampingtenten en 3 lodges.

De tuinen werden nieuw leven ingeblazen, met kleurrijke bloemen die dansen in de wind en zachte gazons die uitnodigen tot heerlijke dagen onder de zon. Het terras dat uitkijkt over het glinsterende water is een plek van prachtige zonsondergangen.

Waterherberg it Beaken biedt de perfecte setting voor allerlei groepsevenementen, variërend van bedrijfsuitjes tot familiedagen en introductiekampen voor basisscholen, middelbare scholen en het hoger onderwijs. Onze locatie creëert een unieke sfeer voor sociale interactie en teambuilding.

Mooi zeilweer? Huur direct een boot naar keuze!