Nederlands Deutsch English
+31 (0)515 442898
FAQ - Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Is het mogelijk een andere huurperiode dan de standaard perioden te boeken?

In sommige gevallen is dat inderdaad mogelijk. Bel 0515-442898 of mail naar info@ottenhomeheeg.nl, dan kijken we wat er mogelijk is.

Heb ik een vaarbewijs nodig voor het huren van een zeil-, motorboot of sloep?

Nee, u heeft bij geen enkele boot uit onze vloot een vaarbewijs nodig. Op schepen tot 15 meter mag u wettelijk zonder vaarbewijs varen.

Mag mijn hond mee aan boord?

Ja, uw hond mag mee op vakantie. Bij sommige boten rekenen we hiervoor echter een toeslag van € 50,- voor de extra schoonmaakinspanning.

Ik heb geen ervaring, kan ik toch een boot huren?

Ja hoor, ook zonder ervaring kunt u een boot huren. U krijgt vooraf een uitgebreide instructie van een van onze medewerkers. Eventueel gaan zij ook een stukje met u varen. Wilt u wat langer instructie dan is het mogelijk een schipper voor een dagdeel of hele dag in te huren. Informeer naar de mogelijkheden.

Is het geschikt om met kinderen te varen?

Varen met (kleine) kinderen vraagt soms om een kleine aanpassing en enige flexibiliteit maar is zeker een geschikte manier van vakantie vieren. De kinderen brengen veel tijd in de frisse lucht door en bij vrijwel alle jachthavens is een speeltuintje en/of strandje aanwezig. Bedjes kunnen gecreëerd worden d.m.v. speciale netjes of planken die de slaapplaats veilig afsluiten. Wij adviseren om kinderen aan boord altijd (zeker tijdens het varen) een zwemvest te laten dragen, ook wanneer ze al een zwemdiploma hebben.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Op de terreinen naast de jachthaven kunt u uw auto gratis parkeren gedurende uw vaarvakantie. Op de jachthaven zelf mag u uw auto in- en uitladen, daarna graag uw auto elders op het terrein parkeren.

Zijn er routes beschikbaar welke wij kunnen varen?

Wij helpen u graag bij het uitstippelen van een leuke, voor uw huurperiode geschikte vaarroute. In de boot ligt een informatiemap met daarin leuke vaarroutes. Onze medewerkers kunnen u echter ook prima adviseren. Wilt u thuis alvast voorbereidingen treffen dan zou u kunnen kijken op www.friesland.nl voor diverse routes.

Met welke bijkomende kosten moet ik rekening houden buiten de huur van de boot?

Voor de grotere zeiljachten en onze motorboten brengen wij schoonmaakkosten in rekening. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van het door u gehuurde schip. Daarnaast worden de meeste schepen bij terugkomst volgetankt, het diesel verbruik is voor rekening van de huurder. Naast de kosten die u bij ons kwijt bent moet u rekening houden met brug-, sluis- en havengeld. Dit is afhankelijk van de plek waar u gaat overnachten.

Ik wil graag extra opties bij bestellen, hoe doe ik dat?

Dit kunt u op verschillende manieren doen:
– Telefonisch: 0515-442898
– Via E-mail: info@ottenhomeheeg.nl
– Zelf, via mijnottenhomeheeg.nl

Mag ik naar de Waddeneilanden varen?

Dat is niet voor al onze boten toegestaan. Met de Beneteau en Jeanneau zeiljachten mag u op de Waddenzee varen. Ook met de Sunhorse 25 en de Antila 26 is het toegestaan, mits u het Waddenzeepakket met vuurpijlen, hand-marifoon en waterkaart van de Waddenzee huurt. Met de motorboten is varen op het wad in basis niet toegestaan. Alleen in overleg kan hiervoor een uitzondering worden gemaakt.

Hoe laat mogen we aan boord?

De tijd van aanvang staat op uw contract. Dan ligt de boot voor u klaar. Soms is het, in overleg, mogelijk om eerder in te checken dan op het contract staat vermeld. Bij week- en weekendverhuur mag u de boot vrijdagavond om 18.00 uur ophalen.

Mooi zeilweer? Huur direct een boot naar keuze!

Wij zijn geopend!

Daarom kunt u bij ons ook een
motor- of zeilboot huren.

Lees alle maatregelen & tips