Nederlands Deutsch English
+31 (0)515 442898
SUP huren Friesland

SUP huren Friesland

Suppen, of terwijl Stand Up Paddling, is afkomstig uit Hawai en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een razend populaire vorm van watersport. Waar eerst nog een handjevol mensen zich aan deze nieuwe sport waagden, is deze activiteit momenteel de snelst groeiende watersport in ons land. Geen wonder; het is snel te leren en naast het genieten van de prachtige omgeving doe je ook nog een “total body work-out”.  Suppen is namelijk een sport waarbij je bijna al je spieren gebruikt.

SUP – Stand Up Paddling

Stand Up Paddling is jezelf staand voortbewegen op het water met een board en een lange peddel.  Door het gebruik van de SUP paddle is er, in tegenstelling tot surfen, geen wind nodig om Stand Up Paddling te kunnen beoefenen. Er kan gesupped worden op sloten, meren, grachten, binnenwateren en havens. Ook de zee is geschikt voor het suppen.

Suppen in Friesland – Heeg

Friesland leent zich uitstekend voor tochtjes op een SUP board.  Het is een prachtige en bijzondere manier om Friesland te ontdekken.  Doordat je op een plank staat in plaats van zit in een kano of bootje, heb je een veel beter uitzicht. De vele sloten, meren en poelen van Friesland zijn de ideale waterwegen om op te Suppen. De open velden met windmolens, koeien en schapen worden afgewisseld door pittoreske dorpjes en steden. Dat de SUP sport in Nederland steeds populairder wordt, is te merken aan de grote SUP wedstrijden en evenementen die inmiddels regelmatig in Nederland worden georganiseerd.  Er bestaat zelfs een Sup-11 City tour die de deelnemers langs de 11 steden van Friesland voert.

Voor wie?

Iedereen kan Suppen: jong, oud, man of vrouw. Ook voor kinderen is het een geschikte activiteit. Als het kind nog te jong is om zelf een sup vooruit te krijgen dan neem je hem of haar gewoon mee voorop de Sup. De boards hebben over het algemeen zo’n groot volume, dat een kind gemakkelijk voorop kan zitten. Zelfs de hond kan mee.
Suppen is goed voor lichaam en geest.  Je gebruikt 95% van je spieren tijdens het suppen, dus het is een prima work-out. Omdat je heerlijk op het water aan het peddelen bent in een rustige omgeving, zorgt suppen voor de nodige ontspanning van de geest. Je denk nergens anders aan dan aan het moment zelf. Dat maakt Suppen de perfecte combinatie van ontspanng en inspanning!

Waar?

Huur nu je SUP board bij Ottenhome Heeg en maak de mooiste tochten. Natuurlijk geven wij tips en advies voor geschikte routes. Een klein rondje door het gezellige centrum van Heeg of misschien zelfs een rondje over het Heegermeer?

SUP huren?
Mooi zeilweer? Huur direct een boot naar keuze!