Nederlands Deutsch English
+31 (0)515 442898
Boot huren in FrieslandZonder vaarbewijs!

Boot huren zonder vaarbewijs

U bent met uw familie aan het overleggen waar de vakantie dit jaar naartoe gaat. Misschien gaat u naar het buitenland of huurt u een huisje in Nederland. Wellicht gaat u ieder jaar kamperen bij dezelfde gezellige camping. Maar misschien wilt u eens iets anders proberen.. Eigenlijk droomt u ervan eens een boot te huren en in één of twee weken de Friese Meren en/of het IJsselmeer te ontdekken. Dit is eenvoudiger dan u denkt! Want u heeft vaak helemaal geen vaarbewijs nodig.

Wilt u een boot huren maar heeft u geen vaarbewijs?

Een boot huren zonder vaarbewijs is bij Ottenhome Heeg geen probleem. Bij al onze motorboten, zeiljachten en sloepen is een vaarbewijs niet nodig. Wij vragen wel om enige praktische vaarervaring. Heeft u die ervaring niet, dan kunt u toch een boot huren. Misschien heeft u voldoende aan de uitleg van onze medewerkers. Wilt u liever wat langer vaarinstructie krijgen dan kunt u voor een dag of dagdeel een ervaren schipper boeken. U leert dan aanleggen, manoeuvreren, bruggen passeren e.d. Deze instructie is op maat, u kunt aangeven wat u graag wilt leren.Wanneer heeft u wel een vaarbewijs nodig?

  • Wanneer een motorboot kleiner is dan 15 meter maar sneller kan varen dan 20 km/u. Dit geldt ook voor waterscooters en jetski’s.
  • Ook bij pleziervaartuigen met een lengte van 15-25 meter is een vaarbewijs verplicht.
  • Let op, er wordt niet naar het aantal pk’s gekeken, maar wel of de boot met motor met één persoon vol gas sneller gaat dan 20 km/uur.

 

Vaartips voor een veilige vaarvakantie

  • Vraag naar rustige vaarroutes waar u geen of weinig beroepsvaart tegenkomt.
  • Weinig vaarervaring? Boek een schipper voor een halve of hele dag.
  • Weet wat de diepgang en de doorvaarthoogte van de boot zijn. Zo kunt u uw vaartocht vooraf plannen.
  • Laat u informeren over het tanken van water en diesel. Dit kunt u beter vooraf weten dan dat u ter plaatse staat te stuntelen.
  • Check regelmatig de brandstofmeter en tank vroegtijdig. Op het water is het anders dan op de weg, er is niet overal een tankstation onderweg en deze zijn ook niet 24/7 open.
  • Zet het nummer van Ottenhome Heeg (0515-442898) in uw telefoon. Zo kunt u ons altijd bereiken mocht u een vraag of probleem hebben.
  • Houdt de weersvoorspellingen goed in de gaten zodat u tijdig kunt aanmeren in een jachthaven mocht er slecht weer op komst zijn.

Boot huren zonder vaarbewijs?

 

 

Mooi zeilweer? Huur direct een boot naar keuze!