Nederlands Deutsch English
+31 (0)515 442898
Weer eens wat anders!Vaarvakantie in Friesland

Vaarvakantie Friesland

Kies eens voor een andere vakantie: een vaarvakantie! Dit is eenvoudiger dan u wellicht denkt. U kunt namelijk  zonder een vaarbewijs een boot huren.
Ontdek veelzijdig Friesland vanaf het water en geniet van de prachtige natuur en van de gezellige dorpen en steden. Met uw eigen huisje op het water heeft u alles bij de hand.
Samen op het dek in het zonnetje ontbijten, een kopje koffie zetten terwijl u vaart en ’s avonds lekker in de buitenlucht dineren. Dat is hoe een vaarvakantie in Friesland kan zijn!

Friesland vanaf het water ontdekken

Friesland kent enorm veel mooie wateren die u al varend of zeilend kunt ontdekken. Huur een motorboot, zeilboot of sloep bij Ottenhome Heeg en maak een mooie tocht door Friesland of misschien zelfs door heel Nederland. Overnachten doet u in een van de vele jachthavens of bij een van de gratis Marrekrite aanlegplaatsen.
Ontdek de pittoreske dorpjes en de levendige steden. Ontspannen wandelen kunt u afwisselen met actieve uitjes.  Ook voor kinderen is er voldoende te zien en te beleven op het water. Overdag lekker zwemmen, vissen of zeilen en ’s avonds nog even ravotten op het strand of in een speeltuin.

Een boot huren, hoe gaat dat in zijn werk?

Waar moet u beginnen als u besloten heeft voor een vaarvakantie in Friesland?
Allereerst zoekt u een boot die bij u past. Begin niet te groot, maar kijk wel naar het aantal slaapplaatsen en het aantal hutten. Vindt u het fijn om buiten te sturen of stuurt liever binnen? Is een ruime keuken belangrijk of heeft een ruime salon uw voorkeur? Gaan er kinderen mee of bent u samen?
Wanneer u uw keuze voor een bepaald type schip gemaakt heeft, kijkt u op op de website naar de beschikbaarheid. Boeken kunt u online of door ons een e-mail te sturen. Bellen kan natuurlijk ook!
Nadat de boeking geplaatst is, ontvangt u een boekingsbevestiging. Hierin staat welke boot u geboekt heeft en welke huuropties u besteld heeft. Ook ontvangt u allerlei informatie over de boot, de huurvoorwaarden en de betalingstermijnen.

Inchecken en vertrekken

Op de dag van vertrek meldt u zich bij de receptie op de jachthaven. Hier worden de laatste afhandelingen gedaan, zoals het achterlaten van de borg. Vervolgens kunt u met de auto naar de boot toe rijden en uw bagage in de boot laden. Wanneer u zover bent komt een van de medewerkers van Ottenhome Heeg een uitgebreide instructie over de boot geven. Wanneer u dit prettig vindt, vaart hij ook nog een rondje met u mee zodat u zelf kunt ervaren hoe de boot stuurt, reageert e.d. Heeft u een instructeur gehuurd dan gaat deze een (dag)deel met u mee.

Vaarvakantie in Friesland

Eenmaal onderweg bepaalt u natuurlijk zelf waar u naartoe gaat. Vooraf heeft u wellicht al een mooie route uitgestippeld en anders helpen wij u hierbij graag.
Overnachten kunt u doen in een jachthaven. Hiervoor betaald u liggeld. In de drukke zomermaanden is het handig om niet te laat een haven op te zoeken omdat de kans aanwezig is dat alle ligplaatsen bezet zijn. Heeft u een toilet en douche aan boord? Dan zou u natuurlijk ook een nachtje voor anker kunnen afmeren.
Een week, midweek of weekend, op het water bent u echt even helemaal weg. Want één dag op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land!

 

Mooi zeilweer? Huur direct een boot naar keuze!