Nederlands Deutsch English
+31 (0)515 442898
Volop vaarplezier bij Ottenhome HeegZeilboot huren in Friesland
Zeilboot huren
Zeilboot of zeiljacht huren in Friesland?: 11

Beneteau First 25.7

Super sportief zeilen, maar wel alle comfort en luxe aan boord? Het antwoord is de Beneteau First 25.7.

Geschikt voor Friese Meren, IJsselmeer en WaddenzeeSportief zeilen met comfort en zeer goede zeilprestatiesLicht, modern interieur

Beneteau Oceanis 31 - Zeilboot huren in Friesland - Ottenhome Heeg
Beneteau Oceanis 31

De Beneteau Oceanis 31 is een luxueus, modern, licht en ruim zeiljacht, voorzien van alle gemakken die het varen met een jacht comfortabel en prettig maken.

Geschikt voor Friese Meren, IJsselmeer en WaddenzeeIncl. DNC marifoon en plotter met alle waterkaartenMet boegschroef

Beneteau Oceanis 34

Dit zeiljacht zeilt bovengemiddeld voor een family cruiser. Het comfort niveau is hoog, het licht en zeer ruime zeiljacht is voorzien van alle gemakken die het varen met dit jacht comfortabel en prettig maken.

Geschikt voor Friese Meren, IJsselmeer en WaddenzeeInclusief boegschroefInclusief DNC marifoon en plotter met alle waterkaarten

beneteau-oceanis-35-zeilboot-huren-in-friesland-ottenhome-heeg-3
Beneteau Oceanis 35

Een stijlvol en eigentijds jacht. Het zeiljacht biedt een mooi evenwicht tussen lengte en leefruimte. Daarnaast heeft de Beneteau Oceanis 35 strakke romplijnen en daarmee zijn de zeilkwaliteiten gegarandeerd van hoog niveau!

Geschikt voor het IJsselmeer en de NoordzeekustInclusief boegschroefIncl. DSC marifoon en plotter met alle waterkaarten

Foto van zeilende Jeanneau Sun Odyssey 319
Jeanneau Sun Odyssey 319

Deze zeewaardige zeilboot beschikt over zeer goede vaareigenschappen. De rolfok en het grootzeil met main drop systeem maken het zeilen comfortabel en de ophaalbare kiel met variabele diepte zorgt voor goede vaareigenschappen en een groot vaargebied.

Elegant en zeewaardig schipOphaalbare kielVaarbewijs vrij

Jeanneau Sun Odyssey 349 - Zeilboot huren in Friesland - Ottenhome Heeg
Jeanneau Sun Odyssey 349

De Sun Odyssey is dé perfecte combinatie van uitstekende zeilprestaties, comfort en veiligheid. Zowel in de cockpit als aan het stuurwiel, voor anker of op volle zee, u zult te allen tijde genieten van dit zeewaardige, stabiele en makkelijk hanteerbare zeiljacht.

Zeewaardig en stabiel schipHydraulische hefkielVaarbewijs vrij

Zeiljacht huren in Friesland - Antila 26 - Ottenhome Heeg
Antila 26

Dit veelzijdige Antila jacht, met comfortabele, gezellige moderne kuip is gericht op een familiezeilvakantie, maar ook zeker zeer geschikt voor de ambitieuze regatta zeiler.

Diepgang van slechts 1,20 mRuime kajuit met stahoogte5 tot 6 slaapplaatsen

Sunhorse 25 - zeilboot huren in Friesland - Ottenhome Heeg
Sunhorse 25

Het Sunhorse 25 zeiljacht heeft naast een moderne romp en zeilplan, ontworpen in 2003, stahoogte in de kajuit en een zeer complete en comfortabele uitrusting.

Geschikt voor de Friese Meren & IJsselmeerStahoogte in kajuit 180 cmRuim, praktisch en gezellig

OneDay 24 - Zeilboot huren in Friesland - Ottenhome Heeg
OneDay 24

Comfort en hoge zeilprestaties zijn de basiseigenschappen van het ontwerp van deze tour-racer. De OneDay 24 is bedoeld voor zeilers die hoge eisen stellen aan zeileigenschappen en comfortabel een lange dag willen zeilen.

Geschikt voor 4 tot 6 personenUitgerust met gennakerGeschikt voor de Friese Meren

Fox 22 - Zeilboot huren in Friesland - Ottenhome Heeg
Fox 22

Door zijn geweldige vaareigenschappen en het zorgeloze zeilplezier is de Fox 22 in een mum van tijd één van de populairste zeiljachten in de 22-voet klasse geworden.

Geschikt voor Friese Meren en IJsselmeerVlot zeilend bij weinig wind en zeer goed trimbaar voor heerlijk zeilen bij harde windRuim interieur en inclusief buitenboordmotor in bun

Polyvalk - zeilboot huren in Friesland - Ottenhome Heeg
Polyvalk

De Polyvalk is de meest verhuurde open zeilboot op de Friese Meren. Met de Polyvalken van Ottenhome Heeg bent u verzekerd van jonge, schone en veilige boten waarmee je onderweg nooit voor verassingen komt te liggen. Vrijwel alle boten beschikken over een maststrijkinstallatie met veer in de mast.

Geschikt voor de Friese MerenAltijd jonge, veilige boten. Veelal met maststrijkinstallatieSportief en comfortabel zeilen

Zeilboot of zeiljacht huren in Friesland?

Een zeilboot huren? Met de wind in de zeilen over de Friese meren varen en ook nog eens dicht gelegen bij het IJsselmeer. Even helemaal niks aan je hoofd. Heeft u geen eigen boot? Kom dan naar Ottenhome Heeg, waar u de keuze heeft uit verschillende zeilboten die u kunt huren voor een sportief uitje op de wateren van Friesland. Wij verhuren vanuit onze haven in Heeg, een prachtig watersportdorp midden in Friesland.  Ook voor kinderen hebben we sportieve zeilbootjes, Optimisten, in de haven liggen. Online is onze vloot eenvoudig te boeken.

Ruim aanbod van Optimist tot supersnel zeiljacht

Wilt u gewoon een dagje zeilen of heeft u zin in een watersportvakantie en wilt u overnachten aan boord? Wij verhuren ruim 300 jonge, uitsluitend eersteklas motor- en zeiljachten van 6,5 tot 10,5 meter. Dat maakt ons de grootste verhuurder van motor-,  zeiljachten en sloepen in Nederland. Voor u betekent dit dat er altijd een zeilboot in onze haven ligt die u kunt huren voor een dagje zeilen of voor een welverdiende vakantie in Friesland. Onze vloot bestaat uitsluitend uit goed onderhouden zeil- en motorboten.

Onze zeilvloot

Polyvalken (6,5 m open zeilboten)
Fox 22 (sportieve kajuitzeiljachten)
Sunhorse 25 (luxe, comfortabele kajuitzeiljachten)
Antila 26 (veelzijdig jacht met comfortabele kuip)
De Beneteau First 25.7 (geweldig zeilende 4 persoons-kajuitzeiljachten)
Beneteau 31 (sportief en luxe zeiljacht, mooi tussenmaatje)
Beneteau 34 (top of the bill van wat je in Nederland kunt huren)
Beneteau 35 (hoog niveau zeilprestaties)
Jeanneau 319 (goede vaareigenschappen en groot vaargebied)
Jeanneau 349 (zeewaardig, stabiel en makkelijk hanteerbaar)

Wilt u liever een instructie omdat u een tijd niet gezeild heeft? Eén seintje van u en het komt voor elkaar!

Individueel of met een groep een zeilboot huren

U huurt een boot uit onze vloot precies zoals u dat wilt. Dat kan individueel, met een groep of tijdens een evenement. Zit u ergens anders in het Friese Merengebied midden in Friesland? Geen probleem, wij brengen de zeilboot of de sloep gewoon naar u toe. Uiteraard mag u ook gewoon kamperen bij ons op de jachthaven. Eventueel hebben we voor u de benodigde kampeerspullen als groepstenten en kookgerei.

Veelgestelde vragen

Nee, u heeft bij geen enkele boot uit onze vloot een vaarbewijs nodig. Op schepen tot 15 meter mag u wettelijk zonder vaarbewijs varen.

De tijd van aanvang staat op uw contract. Dan ligt de boot voor u klaar. Soms is het, in overleg, mogelijk om eerder in te checken dan op het contract staat vermeld. Bij week- en weekendverhuur mag u de boot vrijdagavond om 18.00 uur ophalen.

Al onze schepen zijn All Risk verzekerd met een eigen risico van respectievelijk € 250,- tot € 1.000,– per schadegeval. Dit is afhankelijk van het door u gehuurde type schip. De borg voor onze schepen is derhalve ook € 250,- € 500,- €750,- of € 1.000,- De borgsom dient u vóór afvaart te voldoen. Dit kunt u op verschillende manieren regelen. · Per Ideal bij uw reservering · Per bankoverschrijving vooraf · Per pin ter plaatse Na afloop wordt de borg binnen 5 werkdagen na het inleveren van de boot teruggestort. In voorkomende gevallen kan in nader overleg een paspoort/ID-kaart of rijbewijs* als borg achtergelaten worden. *in dat geval dient u te tekenen voor het feit dat u toestemming geeft het document als borg te gebruiken.

Dit hangt af van het type boot dat u wilt huren. Voor het huren van een zeilboot heeft u wel enige zeilervaring nodig. Wij raden het u af om zonder ervaring een zeilboot te huren. Een motorboot kun u wel huren zonder ervaring. U krijgt vooraf een uitgebreide instructie van één van onze medewerkers en indien gewenst gaan zij ook een stukje met u varen. Wilt u wat langer instructie dan is het mogelijk een schipper voor een dagdeel (€ 100,-) of hele dag (€ 150,-) in te huren. Informeer naar de mogelijkheden.

Dit kunt u op verschillende manieren doen: – Telefonisch: 0515-442898 – Via E-mail: info@ottenhomeheeg.nl – Zelf, via mijnottenhomeheeg.nl

Dit betekend dat de boot niet meer beschikbaar is in de door u gewenste periode.

Nee, u krijgt de boot met een volle tank mee en dient deze bij aankomst weer vol in te leveren.

Varen met (kleine) kinderen vraagt soms om een kleine aanpassing en enige flexibiliteit maar is zeker een geschikte manier van vakantie vieren. De kinderen brengen veel tijd in de frisse lucht door en bij vrijwel alle jachthavens is een speeltuintje en/of strandje aanwezig. Bedjes kunnen gecreëerd worden d.m.v. speciale netjes of planken die de slaapplaats veilig afsluiten. Wij adviseren om kinderen aan boord altijd (zeker tijdens het varen) een zwemvest te laten dragen, ook wanneer ze al een zwemdiploma hebben.

In het hoogseizoen houden wij ons uitsluitend aan de standaard huurperiodes. In het voor- en naseizoen is het in sommige gevallen mogelijk een afwijkende huurperiode te boeken. Neem hiervoor contact met ons op, dit kan telefonisch via + 31 (0)515 442898 of per mail info@ottenhomeheeg.nl.

Ja, we bieden ook zeillessen aan via onze Zeilschool It Beaken. Voor andere watersportactiviteiten kunt u terecht op onze evenementen website.

Helaas is het niet mogelijk om een boeking kosteloos te annuleren of verplaatsen vanwege het weer. Indien het weer zodanig slecht is dat wij het onverantwoord vinden het water op te gaan, dan gaan we op zoek naar een alternatieve datum. Laat u niet te snel van de wijs brengen door de weersvoorspellingen. Deze kunnen vaak niet duidelijk weergeven van het lokale weer wordt. Neem dan ook altijd contact met ons op en laat u goed informeren. Wij hebben ervaring in het lezen van weerberichten en zijn op de hoogte van de lokale weersverwachting.

U kunt er inderdaad voor kiezen het eigen risico af te kopen. U bent dan volledig verzekerd voor schadegevallen die voortkomen uit het varen en manoeuvreren met de boot. De hoogte van het afkoop bedrag bedraagt 10% van het eigen risico van het door u gekozen schip. Let op! Bij het afkopen van het eigen risico wordt uitgegaan van goed zeemanschap en goed huisvaderschap. Wanneer men opzettelijk schade aan het schip toebrengt, wordt het eigen risico altijd in rekening gebracht. Het verliezen van fenders en landvasten, het kwijtraken van inventaris en/of het kapot varen van windex of toplicht valt niet onder het afkopen van het eigen risico. Afkoop van het eigen risico is niet mogelijk voor personen onder de leeftijd van 18 jaar.

Dat is niet voor al onze boten toegestaan. Met de Beneteau en Jeanneau zeiljachten mag u op de Waddenzee varen. Ook met de Sunhorse 25 en de Antila 26 is het toegestaan, mits u het Waddenzeepakket met vuurpijlen, hand-marifoon en waterkaart van de Waddenzee huurt. Met de motorboten is varen op het wad in basis niet toegestaan. Alleen in overleg kan hiervoor een uitzondering worden gemaakt.

Bij de meeste huurboten is een hond toegestaan. Indien u uw hond mee wilt nemen, dient u dit voorafgaande de boeking aan te geven. Daarbij worden de volgende extra schoonmaakkosten in rekening gebracht:

  • Voor onze zeil- en motorjachten € 100,- extra schoonmaakkosten
  • Voor de kampeersloep €50,- extra schoonmaakkosten
  • Voor de Foxen en sloepen €25,- extra schoonmaakkosten
  • Voor de Polyvalken zijn er geen extra schoonmaakkosten

Schoonmaakkosten

Voor de grotere zeiljachten en motorboten rekenen wij schoonmaakkosten. Hoeveel dit is hangt af van het type boot. Dit kan variëren van € 50,- tot € 75,- per boot. Brandstof Het dieselverbruik van de grotere zeiljachten en motorboten is voor rekening van de huurder. U krijgt de boot met een volle tank mee en dient deze bij aankomst weer vol in te leveren.

Brandstof

Wij kunnen de boot ook op onze jachthaven voor u voltanken, de prijs per liter wordt per week bepaald aan de hand van de adviesprijs van de leverancier. Wij gebruiken bacterievrije diesel, waardoor de prijs in vergelijking met standaard diesel een stuk hoger is.

Bruggen- en havengeld

De meeste bruggen in de gemeente ZWF zijn gratis, maar soms wordt er ook brug- of sluisgeld gevraagd. Zorg er daarom voor dat u altijd wat losgeld bij u heeft. Daarnaast betaald u per overnachting nog havengeld. Hoeveel dit is afhankelijk van de plek waar u gaat overnachten.

Op de terreinen naast de jachthaven kunt u uw auto gratis parkeren gedurende uw vaarvakantie. Op de jachthaven zelf mag u uw auto in- en uitladen, daarna graag uw auto elders op het terrein parkeren.

Het kan voorkomen dat er tijdens het varen iets kapot gaat. In dat geval kunt u direct contact met ons opnemen via +31 (0) 515 442 898 zodat we een passende oplossing kunnen bieden.

Wij helpen u graag bij het uitstippelen van een leuke, voor uw huurperiode geschikte vaarroute. In de boot ligt een informatiemap met daarin leuke vaarroutes. Onze medewerkers kunnen u echter ook prima adviseren. Wilt u thuis alvast voorbereidingen treffen dan kun u ook een aantal routes op onze website vinden: vaarroutes

Mooi zeilweer? Huur direct een boot naar keuze!