Nederlands Deutsch English
+31 (0)515 442898
Zeilen in FrieslandDat is pas genieten!

Zeilen in Friesland

Stap aan boord van een open zeilboot of een luxe Beneteau jacht van Ottenhome Heeg en ga eens heerlijk zeilen in Friesland. Laat u meevoeren door de wind over de Friese meren, duik de gezellige dorpjes in of zoek het grote water van het IJsselmeer op. Er valt zoveel moois nog te ontdekken in Fryslân!

U kunt een dag gaan zeilen, maar met een kajuitjacht als bijvoorbeeld Beneteau is het ook zeer fijn overnachten aan boord. U kunt dan heerlijk een weekend of zelfs een week gaan zeilen. En al die open zeilboten en kajuitjachten liggen bij ons in de haven voor verhuur. Voor iedere zeiler hebben wij een geschikte zeilboot in de verhuur vloot!

In welke boot wilt u zeilen in Friesland?

Voor iedereen hebben we wel een passende zeilboot in de verhuur. Zo is er voor kinderen de optimist, een leuk eenpersoons zeilbootje. Ideaal voor als uw kinderen eens kennis willen maken met zeilen, maar ook perfect voor de al wat ervaren jonge zeiler.

Wilt u zelf ook al zeilend Friesland (her)ontdekken? Dan heeft u de keuze uit een polyvalk of een luxe jacht als Beneteau of Fox. Zo’n luxe jacht is echt een aanrader voor als u er een watersportvakantie van wilt maken. Binnen vindt u ruimte en comfort, zodat elke dag perfect begint en eindigt. Bekijk maar eens al onze zeilboten.

De mooiste Friese vaargebieden

Zeilen is natuurlijk ook wel erg leuk als u een bestemming voor ogen hebt. Friesland kent vele mooie vaargebieden. Een paar tips:

  • Friese meren en kleine vaarten
   Vanaf het Heegermeer, waar Ottenhome Heeg op paar minuten zeilen vanaf is gelegen, vaart u zo richting De Fluessen, het Slotermeer of het Sneekermeer. De Friese meren zijn heel divers. Van rustgevend tot gezellig druk. Onderweg zijn er wel een aantal bruggen (die overigens gewoon gratis zijn).
  • De Elfstedenroute
   Een zeilvakantie in Friesland? Vaar dan zeker eens langs de Elfstedenroute. Vanuit Heeg bent u zo in IJlst en Sneek, twee van de Friese steden. In de afgelopen jaren is de officiële schaatsroute van de Elfstedentocht stukje bij beetje bevaarbaar gemaakt voor de gemiddelde motorkruiser.
  • Staande Mastroute
   Zeilen rondom Leeuwarden van zo naar Akkrum. De naam, Staande Mastroute, zegt het al: voor deze route hoeft u de mast niet te strijken.
  • Woudaaproute
   Vaar langs Terherne, Langweer, Woudsend en weer naar ons mooie Heeg. Deze route is toegankelijk voor zeilboten en biedt vele aanlegmogelijkheden. Zo kunt u ook de mooie plaatsen als Terherne verder gaan ontdekken. Deze route is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.
  • Zuidwest Friesland route
   Route van 86 kilometer en leuk voor een week of weekend varen. Het betreft een staande mast route. De vaarroute gaat over de Friese meren en over kleine vaarten waarvan de Wymerts tussen Bolsward en IJlst, met zijn rietkragen en kleine dorpjes en bruggen, een van de mooiste is van Friesland.

Liever een motorboot?

Wilt u toch liever de bovenstaande vaarroutes met een andere boot verkennen? Dan stellen we u graag voor aan onze motorboten , sloepen en andere mogelijkheden voor bootverhuur in Friesland

Zeilboot huren?
Mooi zeilweer? Huur direct een boot naar keuze!