5 mei 2023

We verwelkomen een nieuwe Linssen, speciaal uit Riga (Letland)

Vanaf het Pinksterweekend 2023 hebben wij weer een nieuwe Linssen motorboot in de verhuur, namelijk de Linssen 33.9 Grand Sturdy.  Dit is alweer het vijfde Linssen jacht in onze Linssen serie.

Voordat we de boot vanuit Heeg konden verhuren, heeft deze een flinke tocht af moeten leggen. We hebben de boot namelijk helemaal opgehaald vanuit Riga, Letland. Via de Oostzee en met tussenstops in de landen Litouwen, Polen en Duitsland is het jacht na een tocht van ruim 2.200 kilometer en 21 dagen in onze jachthaven aangemeerd.

De Linssen 33.9 Grand Sturdy is door zijn lengte van bijna 10 meter en breedte van 3,25 meter een uiterst ruime en comfortabele Cruiser voor alle Nederlandse binnenwateren. Het jacht is voorzien van twee riante hutten met ieder een eigen badkamer en toilet. Zowel de salon als de voorste hut beschikken over airconditioning, waardoor u ook tijdens de warme zomerdagen koel aan de wal kunt liggen. Dit allen maakt deze boot ideaal voor 2 echtparen of een gezin met twee kinderen.

De naam Linssen staat garant voor betrouwbaarheid en topkwaliteit. Dat is waarom u dit Linssen Yacht van Ottenhome Heeg wilt charteren. 

Nu tijdelijk 25% korting

Wilt u als een van de eerste kennismaken met deze nieuwe motorboot? Voor de maanden mei en juni 2023 bieden we 25% korting op de huurprijs. De korting wordt automatisch toegepast zolang de actie geldt. Wanneer u op de pagina van boot naar de kalender onder het kopje “Beschikbaarheid & prijzen” kijkt, dan ziet u gele, blauwe en rode blokken staan. De gele blokken geven aan dat er voor de betreffende boot een actieprijs is toegepast. U kunt hier tevens de originele prijs vinden en eenvoudig de boot reserveren met korting door op één van de gele blokken te klikken en de vervolgstappen te doorlopen.

Hulp nodig met boeken?

Heeft u hulp nodig met het plaatsten van een boeking of heeft u aanvullende wensen? Wij helpen u graag! Neem contact met ons op via +31 (0) 515 – 44 28 98 of info@ottenhomeheeg.nl. Hieronder kunt u de antwoorden vinden op veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Nee, u heeft bij geen enkele boot uit onze vloot een vaarbewijs nodig. Op schepen tot 15 meter mag u wettelijk zonder vaarbewijs varen.

De tijd van aanvang staat op uw contract. Dan ligt de boot voor u klaar. Soms is het, in overleg, mogelijk om eerder in te checken dan op het contract staat vermeld. Bij week- en weekendverhuur mag u de boot vrijdagavond om 18.00 uur ophalen.

Al onze schepen zijn All Risk verzekerd met een eigen risico van respectievelijk € 250,- tot € 1.000,– per schadegeval. Dit is afhankelijk van het door u gehuurde type schip. De borg voor onze schepen is derhalve ook € 250,- € 500,- €750,- of € 1.000,- De borgsom dient u vóór afvaart te voldoen. Dit kunt u op verschillende manieren regelen. · Per Ideal bij uw reservering · Per bankoverschrijving vooraf · Per pin ter plaatse Na afloop wordt de borg binnen 5 werkdagen na het inleveren van de boot teruggestort. In voorkomende gevallen kan in nader overleg een paspoort/ID-kaart of rijbewijs* als borg achtergelaten worden. *in dat geval dient u te tekenen voor het feit dat u toestemming geeft het document als borg te gebruiken.

Dit hangt af van het type boot dat u wilt huren. Voor het huren van een zeilboot heeft u wel enige zeilervaring nodig. Wij raden het u af om zonder ervaring een zeilboot te huren. Een motorboot kun u wel huren zonder ervaring. U krijgt vooraf een uitgebreide instructie van één van onze medewerkers en indien gewenst gaan zij ook een stukje met u varen. Wilt u wat langer instructie dan is het mogelijk een schipper voor een dagdeel (€ 100,-) of hele dag (€ 150,-) in te huren. Informeer naar de mogelijkheden.

Dit kunt u op verschillende manieren doen: – Telefonisch: 0515-442898 – Via E-mail: info@ottenhomeheeg.nl – Zelf, via mijnottenhomeheeg.nl

Dit betekend dat de boot niet meer beschikbaar is in de door u gewenste periode.

Nee, u krijgt de boot met een volle tank mee en dient deze bij aankomst weer vol in te leveren.

Varen met (kleine) kinderen vraagt soms om een kleine aanpassing en enige flexibiliteit maar is zeker een geschikte manier van vakantie vieren. De kinderen brengen veel tijd in de frisse lucht door en bij vrijwel alle jachthavens is een speeltuintje en/of strandje aanwezig. Bedjes kunnen gecreëerd worden d.m.v. speciale netjes of planken die de slaapplaats veilig afsluiten. Wij adviseren om kinderen aan boord altijd (zeker tijdens het varen) een zwemvest te laten dragen, ook wanneer ze al een zwemdiploma hebben.

In het hoogseizoen houden wij ons uitsluitend aan de standaard huurperiodes. In het voor- en naseizoen is het in sommige gevallen mogelijk een afwijkende huurperiode te boeken. Neem hiervoor contact met ons op, dit kan telefonisch via + 31 (0)515 442898 of per mail info@ottenhomeheeg.nl.

Ja, we bieden ook zeillessen aan via onze Zeilschool It Beaken. Voor andere watersportactiviteiten kunt u terecht op onze evenementen website.

Helaas is het niet mogelijk om een boeking kosteloos te annuleren of verplaatsen vanwege het weer. Indien het weer zodanig slecht is dat wij het onverantwoord vinden het water op te gaan, dan gaan we op zoek naar een alternatieve datum. Laat u niet te snel van de wijs brengen door de weersvoorspellingen. Deze kunnen vaak niet duidelijk weergeven van het lokale weer wordt. Neem dan ook altijd contact met ons op en laat u goed informeren. Wij hebben ervaring in het lezen van weerberichten en zijn op de hoogte van de lokale weersverwachting.

U kunt er inderdaad voor kiezen het eigen risico af te kopen. U bent dan volledig verzekerd voor schadegevallen die voortkomen uit het varen en manoeuvreren met de boot. De hoogte van het afkoop bedrag bedraagt 10% van het eigen risico van het door u gekozen schip. Let op! Bij het afkopen van het eigen risico wordt uitgegaan van goed zeemanschap en goed huisvaderschap. Wanneer men opzettelijk schade aan het schip toebrengt, wordt het eigen risico altijd in rekening gebracht. Het verliezen van fenders en landvasten, het kwijtraken van inventaris en/of het kapot varen van windex of toplicht valt niet onder het afkopen van het eigen risico. Afkoop van het eigen risico is niet mogelijk voor personen onder de leeftijd van 18 jaar.

Dat is niet voor al onze boten toegestaan. Met de Beneteau en Jeanneau zeiljachten mag u op de Waddenzee varen. Ook met de Sunhorse 25 en de Antila 26 is het toegestaan, mits u het Waddenzeepakket met vuurpijlen, hand-marifoon en waterkaart van de Waddenzee huurt. Met de motorboten is varen op het wad in basis niet toegestaan. Alleen in overleg kan hiervoor een uitzondering worden gemaakt.

Bij de meeste huurboten is een hond toegestaan. Indien u uw hond mee wilt nemen, dient u dit voorafgaande de boeking aan te geven. Daarbij worden de volgende extra schoonmaakkosten in rekening gebracht:

  • Voor onze zeil- en motorjachten € 100,- extra schoonmaakkosten
  • Voor de kampeersloep €50,- extra schoonmaakkosten
  • Voor de Foxen en sloepen €25,- extra schoonmaakkosten
  • Voor de Polyvalken zijn er geen extra schoonmaakkosten

Schoonmaakkosten

Voor de grotere zeiljachten en motorboten rekenen wij schoonmaakkosten. Hoeveel dit is hangt af van het type boot. Dit kan variëren van € 50,- tot € 75,- per boot. Brandstof Het dieselverbruik van de grotere zeiljachten en motorboten is voor rekening van de huurder. U krijgt de boot met een volle tank mee en dient deze bij aankomst weer vol in te leveren.

Brandstof

Wij kunnen de boot ook op onze jachthaven voor u voltanken, de prijs per liter wordt per week bepaald aan de hand van de adviesprijs van de leverancier. Wij gebruiken bacterievrije diesel, waardoor de prijs in vergelijking met standaard diesel een stuk hoger is.

Bruggen- en havengeld

De meeste bruggen in de gemeente ZWF zijn gratis, maar soms wordt er ook brug- of sluisgeld gevraagd. Zorg er daarom voor dat u altijd wat losgeld bij u heeft. Daarnaast betaald u per overnachting nog havengeld. Hoeveel dit is afhankelijk van de plek waar u gaat overnachten.

Op de terreinen naast de jachthaven kunt u uw auto gratis parkeren gedurende uw vaarvakantie. Op de jachthaven zelf mag u uw auto in- en uitladen, daarna graag uw auto elders op het terrein parkeren.

Het kan voorkomen dat er tijdens het varen iets kapot gaat. In dat geval kunt u direct contact met ons opnemen via +31 (0) 515 442 898 zodat we een passende oplossing kunnen bieden.

Wij helpen u graag bij het uitstippelen van een leuke, voor uw huurperiode geschikte vaarroute. In de boot ligt een informatiemap met daarin leuke vaarroutes. Onze medewerkers kunnen u echter ook prima adviseren. Wilt u thuis alvast voorbereidingen treffen dan kun u ook een aantal routes op onze website vinden: vaarroutes