5 augustus 2021

NIEUWS! Stay Okay Hostel wordt Hotel Waterherberg It Beaken

HEEG (NL) – De voormalige jeugdherberg Stay Okay Hostel Heeg aan It Eilân in het Friese Heeg, sinds 1 januari 2021 gesloten, wordt per 1 oktober 2021 verkocht aan drie investeerders uit het dorp, waaronder Kees Alberts van botenbouwer en -verhuurder Ottenhome Heeg. Ottenhome Heeg Events BV onder de directievoering van Jan IJben uit Joure wordt de exploitant. De onderneming maakte de afgelopen tien jaar een explosieve groei door met sportieve waterrecreatie voor families en groepen, zoals studenten.

Het complex aan het Hegemer Mar op 16.000 vierkante meter grond wordt verbouwd tot een luxe groepsaccommodatie, bed and breakfast en hotel met 150 bedden, verdeeld over grote en kleine kamers, glamptenten en andere nieuwe gezinsonderkomens, zoals chalets. In de huidige situatie zijn er 182 slaapplekken. In de nieuwe opzet, met onder andere een nieuw te graven insteekhaven met vakantieverblijven, krijgen de overnachters aanzienlijk meer ruimte per persoon en veel meer privacy. Onder de nieuwe naam ‘Hotel Waterherberg It Beaken’, verwijzend naar de al eerder door Ottenhome overgenomen zeilschool (nu aan It Bûtlân met onder andere een groot hotelschip) worden ook de keuken, het restaurant, de bar en het terras bedienings- en klantvriendelijker ingericht, waarbij de oriëntatie op de waterkant leidend zal zijn.

Veelzijdig watersportresort
Voor het seizoen 2022 mikt IJben op multi-actieve vakantiegangers uit het binnen- en buitenland, gemakstoeristen die gedurende meerdere dagen alles bij de hand willen hebben wat waterrecreatie en aanverwante outdooractiviteiten aangaat. Ottenhome Heeg kan ze royaal bedienen, want de onderneming beschikt al over een legertje sport-, zeil- en vaarinstructeurs, een veelsoortig pakket aan zeilcursussen, jachthavens met 70 Polyvalk open zeilboten, 30 kleine kajuitzeiljachten van het type Fox, 20 grote kajuitzeiljachten van de merken Beneteau en Jeanneau, 15 kajuitmotorjachten, 15 sloepen, SUP-boards en kano’s.