Nederlands Deutsch English
+31 (0)515 442898
Racen over het waterSportief zeilen

Sportief zeilen bij Ottenhome Heeg

Zeilen is een geweldige sport

Zeilen is een opwindende sport die je optimaal ervaart in goed gezelschap, of het nu met vrienden, familie of alleen met je beste maat is.

Zeilen is de uitdaging aangaan, wind en water naar je hand zetten. Hoog aan de wind inlopen op de boot voor je en uitlopen op de boot achter je; dat is wat je wilt! Soepel overstag, je hele gewicht er tegen aan gooien om niet stil te vallen. Gijpen, ook bij harde wind. Kan eigenlijk niet, maar het moet want je laat je niet op je kop zitten. Adrenaline!

Je moet goed trimmen want het grootzeil en de fok wil je er perfect bijzetten. Rammen met die schootlieren, zelfs als dat betekend dat je de blaren op je handen krijgt. Het is een inspannende activiteit waarbij je soms doorweekt raakt en hard werkt bij snelle manoeuvres. Houdt je focus scherp en settle niet voor een ontspannen tocht naar de overkant. Als je op zoek was naar luxe en comfort op het water, had je net zo goed een sloep of motorjacht kunnen huren. Ga voor het intense zeilen… en na afloop zeilerslatijn!

Ottenhome Heeg biedt boten die perfect zijn uitgerust voor deze sportieve uitdaging, of je nu op de Friese meren vaart in een Polyvalk of het IJsselmeer of Wad trotseert met een Fox 22 of een 34-voets Beneteau. Alle boten verkeren in uitstekende staat en zijn volledig uitgerust, klaar voor het avontuur dat je op het water te wachten staat.

Kennis en ervaring om veilig te kunnen zeilen

Een solide basis van kennis en ervaring is essentieel om veilig te kunnen genieten van het zeilen. In de zeilsport, meer nog dan in vele andere sporten, is het cruciaal om te weten wat je doet. Talloze regels en bovenal het principe van ‘safety first’. Dit komt doordat je niet alleen op het water bent. Ongeacht hoe gepassioneerd je bent en hoeveel je uit je zeiltocht wilt halen. Staat de veiligheid van het schip en de bemanning altijd voorop.

Als schipper beheers je uiteraard te techniek en principes van het zeilen. Wellicht heb je een zeilschool of zeilkamp bezocht voor je zeilopleiding, of je hebt aanzienlijke ervaring opgedaan met anderen. Je hebt je verdiept in de waterregels en begrijpt de krachten van wind en water.

Mocht je, bij het huren van een van onze jachten, toch niet volledig aan bovenstaande eisen voldoen, dan ben je bij onze jachthaven van Ottenhome Heeg aan het juiste adres. We bieden namelijk zowel korte als langere zeilinstructies aan. Of je nu individueel bent, met familie of met een groep, ongeacht het type boot, bij ons kun je terecht. Onze type boten variëren in grootte van 6 tot 11 meter en omvatten onder andere modellen zoals de Fox 22, Beneteau en Jeanneau zeiljachten.

Voor volledige zeildagen met instructie, of zelfs voor een hele zeilschoolweek, staan we klaar om je te begeleiden. Kijk gerust even rond op onze website om te ontdekken welke zeilsport- en instructiemogelijkheden Ottenhome Heeg te bieden heeft en hoe je van je zeilplan een buitengewoon sportief zeilavontuur kunt maken.

Uitrusting

Bij onze jachthaven voorzien we je van alles wat essentieel is om de elementen te trotseren. Of het nu regent op hard waait, we begrijpen dat je toch wilt kunnen zeilen. Daarom bieden we hoogwaardige zeilkleding, scheepsinventaris, zwemvesten, kaarten en veiligheidsuitrusting aan. Maar dat is niet alles. We verstrekken ook instructies over de technische aspecten en werking van de diverse systemen op onze zeiljachten. Je ontvangt tips voor een optimale trim, leert het inschatten van weer- en windverwachtingen, ontdekt het beste zeilgebied voor de heersende weersomstandigheden, en nog veel meer waardevol advies.

Faciliteiten

Ottenhome Heeg geeft je alles mee wat je nodig kan hebben voor een schitterende, sportieve zeiltrip. Bovendien begrijpen we dat ontspanning na een dag intensief zeilen van groot belang is. Daarom bieden we goede sanitaire voorzieningen op de jachthaven, waar je bij terugkomst van een dagje zeilen lekker kunt douchen om weer op te warmen.

Wij begrijpen ook dat onderweg situaties kunnen ontstaan waarbij je behoefte hebt aan hulp of advies. Daarom bieden wij 24-uurs assistentie, zowel telefonisch als op locatie. Je kunt op ons rekenen, zelfs buiten reguliere kantooruren, om ervoor te zorgen dat je zeilervaring altijd soepel en zorgeloos verloopt.

Mooi zeilweer? Huur direct een boot naar keuze!