Nederlands Deutsch English
+31 (0)515 442898
Bootje huren

Bootje huren

Bent u aan het overwegen in de zomer een bootje te huren? Dan hoeft u niet verder te zoeken! Bij Ottenhome Heeg kunt u voor bijna alle soorten en maten boten terecht. En een bootje huren is eenvoudiger dan u denkt! Een vaarbewijs is vaak niet eens nodig. 

Hoe gaat het huren van een bootje in zijn werk?

Zodra u heeft bedacht om met uw gezin of met vrienden een bootje te huren, kunt u online het aanbod van de boten bekijken. Bedenk vooraf wat uw wensen zijn. Hoeveel hutten moet de boot hebben, hoe compleet moet de keuken zijn, wilt u binnen of buiten sturen? Nadat u dit voor uzelf op een rijtje hebt gezet, kijkt u online of de boot die aan uw wensen voldoet beschikbaar is in de door u uitgezochte periode. Vervolgend boekt u eenvoudig en snel online. Nadat de boeking geplaatst is, ontvangt u een boekingsbevestiging. Hierin staat welke boot u geboekt heeft en welke huuropties u besteld heeft. Ook ontvangt u allerlei informatie over de boot, de huurvoorwaarden en de betalingstermijnen.  Nu kan de voorpret beginnen!

Hoe bereidt u zich voor op een vaarvakantie?

Zodra de formaliteiten geregeld zijn, kan de voorpret beginnen. U heeft wellicht allerlei vragen en onzekerheden. Wij beantwoorden deze graag! Maar ook online is er veel informatie te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op onze FAQ pagina.  Misschien staat het antwoord op uw vraag hier al tussen.
De route van uw vaarvakantie kunt u voor een groot deel vooraf ook al vastleggen. Op onze website staan diverse leuke routes beschreven. Bedenk vooraf hoeveel uur per dag u wilt varen en hoeveel tijd u in de gezellige dorpen en steden wilt verblijven. Het hangt ook af van uw gezelschap, zijn er kinderen mee of bent u met vrienden? U kunt natuurlijk vooraf vast de jachthavens waar u wilt overnachten uitzoeken, maar u kunt er ook voor kiezen op de bonnefooi een plekje in de natuur te zoeken. Veel van onze boten hebben alle voorzieningen aan boord om een nachtje (voor anker) in de natuur te kunnen verblijven.

Wat neemt u mee tijdens uw vaarvakantie?

Bij het inpakken van uw tas is het handig om kleding voor ieder weertype mee te nemen. Ook al zien de weersvoorspellingen er prachtig uit, ’s avonds kan het flink afkoelen op het water. Mocht u alleen buiten kunnen sturen dan is het ook handig goede regen- of zeilkleding mee te nemen. Eventueel hebben wij ook zeilpakken te huur.
Hoewel veel supermarkten tegenwoordig ook ’s avonds en op zondag open zijn, raden wij aan voor de eerste dag alvast wat proviand mee te nemen. Mocht het allemaal toch even anders lopen dan dat u in gedachten had,  dan heeft u in ieder geval voor dag 1 eten en drinken bij u. Let op, de koelkasten in boten zijn behoorlijk kleiner dan thuis! In de boot ligt een huishoud-setje met daarin een huisvuilzakje, pedaalemmerzak, vaatdoekje, schuurspons en een sachet afwasmiddel voor u klaar.
Beddengoed kunt u huren voor € 10,- p.p. Dat is alles inclusief dus dan hoeft u niets mee te nemen. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om dit zelf mee te nemen.
Verder is het handig een handje vol kleingeld mee te nemen voor de bruggen die niet provinciaal gedraaid worden. Neem tot slot een goed humeur mee en u bent optimaal voorbereid!

Bootje huren?
Mooi zeilweer? Huur direct een boot naar keuze!