18 oktober 2016

Grou

Grouw (Fries: Grou), het pittoreske watersportdorp in het midden van Friesland. Een dorp met een uniek historisch karakter, waar gastvrijheid voorop staat. Er is een grote diversiteit aan gezellige restaurants, een breed winkelaanbod en veel bedrijvigheid. Winkelen, lekker eten, zeilen, varen, fietsen, rondvaarten, musea en meer. Vanaf de A32, met de trein en over het water is Grou voor iedereen makkelijk te bereiken.

In Grou is van alles te zien, te doen en te beleven. Naast de vele watersport activiteiten zijn er meer dan 50 winkels in het karakteristieke centrum. Ontdek Grou ook door de unieke wandelroute in het dorp, langs monumentale panden en andere wetenswaardigheden, restaurants, terrassen en meer. Grou heeft het allemaal. Musea, vaar- en fietstochten, maar ook in de omgeving op, over en langs het water vindt u prachtige Friese vergezichten.

Grou is omringd door prachtig water: het Pikmeer, het Nationaal Park De Alde Feanen en het Prinses Margrietkanaal. Het kanaal dat de verbinding met plaatsen zoals Sneek, Eernewoude, Drachten en Leeuwarden ook over het water zeer goed mogelijk maakt.

Museum ‘Hert fan Fryslân’

In het museum ‘Hert van Fryslân’ treft u exposities aan van verschillende, typisch Friese of Grouwster thema’s zoals de Halbertsma’s en Sint Piter. U kunt een rondleiding krijgen in het museum of een interessante ‘doarpskuier’ maken door het dorp. Een combinatie van beide is ook mogelijk. Speciaal voor de kinderen is er een project ‘Lytse Eeltsje’ (Kleine Eeltsje). Kinderen krijgen spelenderwijs informatie over de Grouwster dichter/schrijver Eeltsje Halbertsma.

Restaurant

Herman Serveert

Herman Serveert in Grou is een knus restaurant dat bekend staat om zijn huiselijke sfeer en heerlijke, ambachtelijk bereide maaltijden. Dit etablissement biedt een menu met zowel klassieke als moderne gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten. De gastvrije bediening en gezellige ambiance maken het een geliefde eetgelegenheid in Grou.
Adres: Gedempte Haven 13, Grou, +31 (0) 6 24 606 838

Amicaal

Wijn, tap en eethuis in één, dat is Amicaal. In de zomer kunt u heerlijk op het terras zitten en uitkijken over het historisch centrum van Grou. In de winter of de koudere zomeravonden kunt u binnen zitten in een huiselijke sfeer. U kunt hier terecht voor de lunch of diner.
Adres: Halbertsma’s plein 14, Grou, +31 (0) 566-023030

Het Theehuis

Voor lunch, diner en meer is het Theehuis de geschikte plek. Ook kunt u genieten van het uitzicht, het theehuis zit direct aan de haven. De keuken is Hip & Hollands en de service betrouwbaar Fries.
Adres: Meersweg 9, Grou, +31 (0) 566- 621630

Gerelateerde artikelen
22 februari 2024Workum
22 februari 2024Stavoren
22 februari 2024Sloten
22 februari 2024Ossenzijl
22 februari 2024Meppel
22 februari 2024Makkum
22 februari 2024Lemmer
22 februari 2024Leeuwarden