22 februari 2024

Meppel

De Meppeler Toren beklimmen, wat drinken in de zon op een van de vele terrassen of gewoon lekker shoppen. Het oude centrum van Meppel bestaat uit karakteristieke straten, grachten en pleinen, waar je ook heerlijk kunt eten.

De mensen zijn gastvrij en restaurants zijn er in vele soorten en smaken. Ga met het gezin pannenkoeken eten op het Pannenkoekenschip; een fraai uitzicht op de grachten krijg je er gratis bij. Of bezoek een restaurant met een verrassende keuken op hoog niveau. Wie de avond in een café, bar of discotheek wil afsluiten, heeft in Meppel keuze genoeg.

Naast een uitgaansstad is Meppel ook een stad van evenementen. Geniet van het Grachten- en Pleinenfestival. Verbaas je over een poppenspel bij het Puppet International Festival en laat je smaakpapillen prikkelen tijdens Meppel Culinair.

Meppel is een stad met historie, mooie grachten en een prachtige natuur. Langs al deze bezienswaardigheden zijn verschillende stadswandelingen uitgestippeld. Een daarvan is de wandeling langs Jugendstilpanden in Meppel. Deze wandeling gaat natuurlijk vooral langs Jugendstilpanden, maar ook huizen met andere bouwstijlen, zoals Neoklassiek en Eclectisch zijn onderweg te bewonderen. De route gaat daarnaast ook langs historisch interessante gebouwen, met vaak mooie geveldecoraties uit de Jugendstilperiode. Tijdens deze wandeling maak je uitstapjes naar het joodse verleden van Meppel.

Restaurants

Pannenkoekenschip ‘De Liberté’

Nostalgisch pannenkoekenschip met fraai uitzicht op de grachten. U heeft keuze uit meer dan 60 soorten pannenkoeken. U zult een bijzondere belevenis ervaren op de meer dan 110 jaar oude tweemastklipper ‘De Liberté’ die afgemeerd ligt in het centrum van Meppel.
Adres: Stoombootkade 12, Meppel, +31 (0) 522-240000

Villa Kalkoven

Het gehele pand van Villa Kalkoven heeft een metarmofose ondergaan. De ruimte met drie verlaagde rondingen (de kalkovens) waar gasten à la carte kunnen eten, is warm en modern ingericht met het stoere van het industriële rijksmonument. Daarnaast bevindt zich in het midden van het gebouw de knusse huiskamer, een ideale plek voor een goede kop koffie of gezellige borrel.
Adres: Steenwijkerstraatweg 98, Meppel, +31 (0) 522-240200

Restaurant ‘De Tipbrug’

In dit restaurant wordt veel met streekproducten gewerkt, wat uiteindelijk heerlijke biologische gerechten worden. Er worden eerlijke, verse en herkenbare gerechten geserveerd.
Adres: Prinsengracht 8, Meppel, +31 (0) 522-263324

Gerelateerde artikelen
22 februari 2024Workum
22 februari 2024Stavoren
22 februari 2024Sloten
22 februari 2024Ossenzijl
22 februari 2024Meppel
22 februari 2024Makkum
22 februari 2024Lemmer
22 februari 2024Leeuwarden