22 februari 2024

Heeg

Heeg (Fries: Heech) ligt tien kilometer ten zuiden van Sneek aan het Heegermeer. Palingvisserij was voor lange tijd een belangrijk bestaansmiddel. Heeg was in de 18e en 19e eeuw een belangrijk centrum voor de palinghandel, en de palingaak speelde daarbij een cruciale rol. De Palingaak ligt in het centrum van Heeg en is nog steeds te bezoeken.

Naast de vele watersporten, hoef je je echt niet te vervelen in Heeg. In het dorp vind je voor de watersport ontzettend veel zeilscholen, jachthavens en scheepswerven. Een leuke manier om de omgeving te ontdekken is per boot. Je kunt bij één van de jachthavens een boot huren, waarbij je in de meeste gevallen geen vaarbewijs nodig hebt. Ontdek het prachtige Heegermeer vanaf het water! Wil je altijd al leren zeilen? Doe dit tijdens een vakantie in Heeg. Je bent bij dichtbij het IJsselmeer waar je prachtig kunt zeilen.

Waterherberg it Beaken

Pal aan het Heegermeer vindt u Waterherberg it Beaken. De perfecte locatie voor een verblijf op en rond de Friese meren. Het sfeervolle restaurant of terras aan het water biedt dé plek voor een heerlijke kop koffie met gebak. Ook voor een comfortabele overnachting bent u bij Waterherberg it Beaken aan het juiste adres. Breng de nacht door in een compleet uitgeruste 4- of 6-persoons Glampingtent, direct aan het Heegermeer.

Restaurants

Restaurant de Watersport

De Watersport Heeg beschikt over een sfeer restaurant en 14 comfortabele hotelkamers die deels aan het water gelegen zijn. Je kunt bij De Watersport heerlijk plaatsnemen in de lekkere loungebanken aan het water, aan de buitenbar of aan de stamtafel in het sfeervolle Grand Café.
Adres: De Skatting 44, Heeg, +31 (0) 515-442229

Restaurant D’Ald Wal

In hartje centrum ligt restaurant D’ Ald Wal. Het heeft een terras aan het water, waar u direct kunt aanmeren. Het pand heeft een lange geschiedenis, vroeger was dit perceel aan het water het kantoor van de Palingvisserij, wat Heeg in de vorige eeuw op de kaart heeft gezet. Op de kaart staan verschillende gerechten voor de lunch en diner.
Adres: Harinxmastraat 58, Heeg, +31 (0) 515-443730.

Restaurant Jonas in den Walvis

Het restaurant is sinds 1995 gevestigd in drie mooie panden aan het water. Het restaurant bestaat uit een wat groter gedeelte waar 40 personen kunnen zitten en uit een unieke, historische kamer die plaats biedt aan maximaal 14 personen. Deze kamer, vol met schitterend houtsnijwerk, is nog origineel uit het jaar 1794! Het restaurant heeft een sfeer alsof u eeuwen terug in de tijd gaat. Boven de schoorsteenmantel van de historische kamer is het verhaal van de profeet Jonas uitgebeeld, vandaar de naam Jonas in den Walvis.
Adres: Syl 12, Heeg, +31 (0) 515-443010

Gerelateerde artikelen
22 februari 2024Workum
22 februari 2024Stavoren
22 februari 2024Sloten
22 februari 2024Ossenzijl
22 februari 2024Meppel
22 februari 2024Makkum
22 februari 2024Lemmer
22 februari 2024Leeuwarden