22 februari 2024

Joure

Joure (Fries: De Jouwer) is officieel geen stad, maar is eigenlijk te groot om nog een dorp te heten. Inmiddels heeft de plaats ruim 13.000 inwoners en groeit de plaats nog steeds! De inwoners van Joure worden Jousters genoemd. Het is de hoofdstad van de gemeente De Friese Meren. Joure ligt mooi centraal in Friesland en is ieder jaar dé plaats waar de Friese Ballonfeesten worden gehouden. Waar de plaats natuurlijk ook ontzettend bekend door is geworden is Douwe Egberts. Het koffieconcern is in Joure begonnen en is hier nog altijd te vinden.

In Joure zijn allerlei activiteiten mogelijk. Je kunt er genieten van Friese activiteiten, zoals fierljeppen. In de prachtige omgeving van Joure kun je ook heerlijk fietsen en wandelen, want de natuur is ontzettend mooi. Het meest belangrijke evenement in Joure zijn de Friese Ballonfeesten. Tijdens deze vaak zomerse dagen zie je uiteenlopende luchtballonnen, maar allemaal hebben ze de mooiste kleuren en vormen. Dit evenement is erg leuk om mee te maken, want bijna nergens anders zie je zoveel luchtballonnen tegelijk! Joure is een prachtige plek om te winkelen in de winkelstraat van een kilometer lang! In Joure is van alles te beleven. Er is voor elk wat wils!

Restaurants

Restaurant de jongens van Joure

Lekker eten in een gastvrije omgeving? Dan zit je goed op je plek bij de jongens van Joure. De chef-kok en zijn keukenbrigade doen er dan ook alles aan om nieuwe gerechten en mooie smaakcombinaties te bedenken en bereiden om alle gasten steeds opnieuw te blijven verassen. Zo staat er voor ieder wat wils op de kaart. De klassieke gerechten met een leuke twist, maar ook wat gerechten met wat onbekendere producten voor degene die wat nieuws willen proberen.
Adres: De Merk 13, Joure, +31 (0) 513-410014

Restaurant ‘De Jouster Toer’

Een sfeervol en eigentijds restaurant met een unieke ligging. Het restaurant staat tegenover het meest markante bouwwerk van Joure, namelijk ‘de Jouster Toer’. De gerechten zijn geïnspireerd op de Franse en Friese keuken.
Adres: Midstraat 54, Joure, +31 (0) 513-418216

Bistro Fred

Aan het Douwe Egbertsplein vindt u deze gezellige bistro. U kunt hier heerlijk genieten van een lunch en diner, maar ook voor een kopje koffie, glas wijn of een andere borrel.
Adres: Douwe Egbertsplein 5, Joure, +31 (0) 513-415425

Gerelateerde artikelen
22 februari 2024Workum
22 februari 2024Stavoren
22 februari 2024Sloten
22 februari 2024Ossenzijl
22 februari 2024Meppel
22 februari 2024Makkum
22 februari 2024Lemmer
22 februari 2024Leeuwarden