22 februari 2024

Langweer

Langweer (Fries: Langwar) ligt in gemeente De Friese Meren, aan de rand van het meer de Langweerderwielen. Langweer is een oud dorp met een rijke geschiedenis. Eeuwenlang was dit dorp alleen maar via het water bereikbaar. In 1856 kwam de eerste verbinding met de buitenwereld over het land: de Brédyk richting Sint Nicolaasga. In de zomer zoeken veel (bekende) toeristen Langweer op voor de gezellige sfeer in het dorp of het zeilen op het meer.

Het dorp heeft iets meer dan 1.000 inwoners, die ervoor zorgen dat de historische kern van Langweer ongeschonden blijft. Langweer is centraal gelegen tussen Sint Nicolaasga, Boornzwaag en Idskenhuizen.

Wie kent het evenement niet, het SKS Skûtsjesilen. Langweer is een van de wedstrijdlocaties. Vanaf het strand van het dorp kun je genieten van de spannende races, onder het genot van een hapje en drankje op een van de terrassen. Daarnaast zijn er gedurende het jaar diverse andere evenementen te beleven.

Proef de sfeer van Langweer door direct het water op te gaan voor een schitterende zeiltocht. Maak uitstapjes per boot naar Sneek, Heeg, Sloten en Lemmer of ga voor een activiteit als Fierljeppen of Skûtsjesilen. Kom in oktober kijken naar het professionele sloeproeien, breng een bezoek aan de zeilwedstrijd op de Langweerder Wielen of ga op interactieve ontdekkingstocht door het gebruik van iBeacons. Het schilderachtige uiterlijk van dit Friese dorpje maakt het zeker waard om een dag uit te trekken voor het ‘Langweerder Loopje’, of voor een wandel- of fietsroute in de prachtige omgeving.

Restaurants

Restaurant Noflik

Stap binnen in de tijd van toen, een tijd van nostalgie, een beddenpan en ouderwetse gezelligheid. Restaurant Noflik is een bezoek meer dan waard.
Adres: Buorren 31, Langweer, +31 (0) 513-499169

Wapen van Langweer

Het Wapen van Langweer is bijna een must om langs te gaan, niet langs het Wapen geweest is niet in Langweer geweest. Het Wapen van Langweer is een bruin café gelegen in het centrum van Langweer waar gezellige muziek wordt gedraaid en waar het eten nog betaalbaar is.
Adres: Buorren 36, Langweer, +31 (0) 513-498190

Pizzeria La Buona Cucina

In een van de mooiste dorpsstraten van Nederland vind u deze gezellige pizzeria. U kunt zowel binnen als buiten genieten van een heerlijke pasta of pizza. Ook zijn er regelmatig maandmenu aanbiedingen.
Adres: Buorren 9, Langweer, +31 (0) 513-499795

Gerelateerde artikelen
22 februari 2024Workum
22 februari 2024Stavoren
22 februari 2024Sloten
22 februari 2024Ossenzijl
22 februari 2024Meppel
22 februari 2024Makkum
22 februari 2024Lemmer
22 februari 2024Leeuwarden